Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία - ναυάγιο φορτηγού πλοίου: Έρευνες για 8 αγνοούμενους ναυτικούς - Διασώθηκαν 14, χωρίς τις αισθήσεις τους οι 11

Ιαπωνία - ναυάγιο φορτηγού πλοίου: Έρευνες για 8 αγνοούμενους ναυτικούς - Διασώθηκαν 14,  χωρίς τις αισθήσεις τους οι 11
Από τα 22 μέλη του πληρώματος  διασώθηκαν οι 14
Συνεχίζεται η έρευνα εντοπισμού και διάσωσης από το λιμενικό σώμα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας για τον εντοπισμό οκτώ αγνοούμενων ναυτικών, που είναι μέλη του πληρώματος φορτηγού πλοίου, Jintian, το οποίο ανατράπηκε και βυθίστηκε τη νύχτα ανοικτά του νοτιοδυτικού τμήματος του ιαπωνικού αρχιπελάγους στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.
Από τα 22 μέλη του πληρώματος, διασώθηκαν οι 14. Από αυτούς, οι 11 διασώθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ναγκασάκι (νοτιοδυτική Ιαπωνία), όμως δεν διευκρινίστηκαν ακόμη τα στοιχεία τους, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού Λιμενικού Σώματος, που ανέσυρε έξι ναυαγούς.
Μάλιστα, μερικούς από τους ναυαγούς διέσωσαν τρία παραπλέοντα εμπορικά σκάφη, σύμφωνα με το ιαπωνικό λιμενικό.
japan1.JPG
Το ναυάγιο

Το φορτηγό πλοίο που μετέφερε ξυλεία, με εκτόπισμα 6.651 τόνων, καταχωρισμένο στον νηογνώμονα του Χονγκ Κονγκ και πλήρωμα 22 μελών,εκ των οποίων οι 14 υπήκοοι Κίνας και 8 Μιανμάρ, εξέπεμψε SOS στις 23:15 την Τρίτη 24/1 (16:15 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή, ενώ βρισκόταν σε δυσπρόσιτη περιοχή, περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά από τα απομακρυσμένα και ακατοίκητα νησιά Danjo.
Στην περιοχή έπνεαν σφοδροί άνεμοι όταν το Jintian εξέπεμψε το σήμα κινδύνου και μάλιστα, το ναυάγιο καταγράφηκε τη στιγμή που στην Ιαπωνία και ευρύτερα στην ανατολική Ασία επικρατεί ένα ασυνήθιστο κύμα ψύχους.
Ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Hirokazu Matsuno, ανέφερε ότι ζητήθηκε συνδρομή από κάθε πλοίο, του λιμενικού ή πολεμικού, τόσο της Ιαπωνίας όσο και της Νότιας Κορέας, καθώς και όλων των εμπορικών πλοίων που έπλεαν σε σχετικά μικρή απόσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης