Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Aμερικανοί βλέπουν... την ήττα των Ουκρανών, καταρρέουν στο Bakhmut – Στέλνουν εσπευσμένα Abrams, Leopard και ίσως F-16

Οι Aμερικανοί βλέπουν... την ήττα των Ουκρανών, καταρρέουν στο Bakhmut – Στέλνουν εσπευσμένα Abrams, Leopard και ίσως F-16
Οι ΗΠΑ αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι πλησιάζει η ήττα των Ουκρανών ανέφερε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Douglas Macgregor....
Σχετικά Άρθρα
(upd 8) Μετά το Soledar όπου ο Ουκρανικός στρατός υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες στην ιστορία του υπολογίζονται σε 22.000 νεκρούς και τραυματίες… είναι θέμα χρόνου να πέσει και το Bakhmut… όπου οι ρωσικές δυνάμεις το έχουν θέσει υπό καθεστώς επιχειρησιακής περικύκλωσης... 
Μάλιστα ο αμερικανικός παράγοντας εισηγείται στον Ουκρανικό στρατό να υποχωρήσει από το Bakhmut λόγω δραματικών απωλειών.
Υπολογίζεται ότι σε νεκρούς και τραυματίες η Ουκρανία έχει χάσει στο Βakhmut περίπου 18.000 στρατιώτες…
Βλέποντας το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ότι σε όλο το μέτωπο των 1.000 χιλιομέτρων οι Ουκρανοί να χάνουν και οι ρωσικές δυνάμεις να προελαύνουν… στέλνουν τανκς Abrams, Leopard και ίσως F-16, τα οποία όμως θα φτάσουν στην Ουκρανία σε τρεις με τέσσερις μήνες, όταν πιθανώς όλα να έχουν κριθεί.
Ωστόσο αμερικανοί αξιωματούχοι μιλούν ανοικτά… η ήττα των Ουκρανών πλησιάζει… και θεωρούν ότι τα τανκς που αποστέλλονται στην Ουκρανία, μπορεί να θεωρηθούν ως πράξεις πολέμου κατά της Ρωσίας…
 


Οι αμερικανοί εισηγούνται στους Ουκρανούς – Εγκαταλείψτε το Bakhmut για να αποφύγετε νέες δραματικές απώλειες

Οι ΗΠΑ πρότειναν στα ουκρανικά στρατεύματα να υποχωρήσουν από το Bakhmut ανέφερε το CNN
Σε συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky, ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Jon Finer, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Wendy Sherman και ο υφυπουργός Άμυνας για θέματα πολιτικής Colin Kahl, δήλωσαν ότι η Ουκρανία πρέπει να επικεντρωθεί σε «μηχανοκίνητο πόλεμο ελιγμών που χρησιμοποιεί γρήγορες, απρόβλεπτες κινήσεις κατά της Ρωσίας»

Μέλη της αμερικανικής διοίκησης συμβούλεψαν τον Ουκρανό πρόεδρο να αποσυρθεί από την πόλη Bakhmut, για να μειώσει τις απώλειες, αλλά ο Zelensky αρνήθηκε… είναι έτοιμος να υποστεί την θυσία των Ουκρανών στρατιωτών αφού το Bakhmut βρίσκεται υπό επιχειρησιακή περικύκλωση…

Για τους αμερικανούς η μάχη φθοράς στο Bakhmut δεν αποδίδει και οι Ουκρανοί πρέπει να επικεντρωθούν στον «μηχανοκίνητο πόλεμο ελιγμών που χρησιμοποιεί γρήγορες, απρόβλεπτες κινήσεις κατά της Ρωσίας».
Για το σκοπό αυτό, ένας μεγάλος αριθμός τεθωρακισμένων οχημάτων παραδόθηκε πρόσφατα στα στρατεύματα της Ουκρανίας.

Κατά τον Zelensky η διατήρηση του Bakhmut θα έδινε στην Ουκρανία «μια καλύτερη ευκαιρία να πάρει πίσω ολόκληρη την περιοχή του Donbass», ενώ η νίκη της Ρωσίας «θα της δώσει ένα άνοιγμα για να προχωρήσουν περαιτέρω στις στρατηγικά σημαντικές ανατολικές πόλεις».
Κατά τους αμερικανούς η Ουκρανία υφίσταται τεράστιες απώλειες στη μάχη και ξοδεύει τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών για το πυροβολικό - ένα στυλ μάχης που οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι είναι βιώσιμο αφού η Ρωσία έχει ως και 6 φορές περισσότερο πυροβολικό έναντι της Ουκρανίας…

Οι ΗΠΑ αρχίζουν να βλέπουν την ήττα της Ουκρανίας

Οι ΗΠΑ αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι πλησιάζει η ήττα των Ουκρανών ανέφερε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Douglas Macgregor.
Επίσης τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ωθούν την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, να διαπράξουν πράξεις που μπορούν να θεωρηθούν νομικά οπουδήποτε στον κόσμο ως «πράξεις πολέμου κατά της Ρωσίας».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας πρόκειται να ηττηθεί και οι προμήθειες με τανκς στην Ουκρανία προορίζονται μόνο για να «παρατείνουν τα δεινά», δήλωσε ο συνταγματάρχης Douglas Macgregor, ο οποίος ήταν ο πρώην σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας στην κυβέρνηση Trump.
«Νομίζω ότι αισθάνονται ότι πρόκειται για μια χαμένη υπόθεση.
Η Ουκρανία σίγουρα θα χάσει και η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθούν να καταλάβουν πώς θα παρατείνουμε τα δεινά των Ουκρανών» τονίζοντας επίσης ότι η διάθεση των αμερικανών «έχει αλλάξει σαφώς».

Σύμφωνα με τον Macgregor, οι Ηνωμένες Πολιτείες ωθούν την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, να διαπράξουν πράξεις που μπορούν να θεωρηθούν νομικά οπουδήποτε στον κόσμο ως «πράξεις πολέμου εναντίον της Ρωσίας».
«Νομίζω ότι οι Γερμανοί προσπαθούν να βάλουν φρένο».

Biden: Οι ΗΠΑ θα στείλουν 31 τανκς M1 Abrams στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε την Τετάρτη (25/1/2023) ότι θα εξοπλίσει την Ουκρανία με το τανκ M1A1 Abrams, στην προσπάθεια της Δύσης να ενισχύσει το Κίεβο καθώς προετοιμάζεται για μια νέα ρωσική επίθεση. Τα 31 άρματα μάχης τα οποία αντιστοιχούν σε ένα ουκρανικό τάγμα τανκς, θα προστεθούν στα περισσότερα από 26 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν δεσμευτεί να δώσουν οι ΗΠΑ από τότε που η Ρωσία άρχισε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Τα τανκς θα «ενισχύουν την ικανότητα της Ουκρανίας να υπερασπιστεί το έδαφός της και να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους», δήλωσε ο Biden από τον Λευκό Οίκο.
«Η παράδοση αυτών των τανκς στο πεδίο της μάχης θα πάρει χρόνο. Χρόνο που θα δούμε και θα χρησιμοποιήσουμε για να βεβαιωθούμε ότι οι Ουκρανοί είναι πλήρως προετοιμασμένοι», πρόσθεσε προβληματισμένος ο Αμερικανός πρόεδρος.
Αργότερα πρόσθεσε: «Στόχος είναι να βοηθήσουμε την Ουκρανία να υπερασπιστεί και να προστατεύσει την ουκρανική γη. Δεν αποτελεί επιθετική απειλή για τη Ρωσία».

Οι ΗΠΑ θα παράσχουν επίσης οκτώ οχήματα ανάκτησης M88 που υποστηρίζουν το M1A1 Abrams.

Η κυβέρνηση Biden θα στείλει επίσης περισσότερα από 500 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων για να ενισχύσει τον στρατό της Ουκρανίας.
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αγοράσουν τα νέα M1 χρησιμοποιώντας κεφάλαια από την εγκεκριμένη από το Κογκρέσο Πρωτοβουλία για την Ασφάλεια της Ουκρανίας.
Θα χρειαστεί «αρκετός χρόνος » για να παραδοθούν τα τανκς στην Ουκρανία, δήλωσε νωρίτερα ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.
«Μιλάμε για μήνες όχι για εβδομάδες», είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Νωρίτερα η Wall Street Journal ανέφερε επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους ότι η αμερικανική κυβέρνηση στέλνει σημαντικό αριθμό αρμάτων μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η ανακοίνωση αυτών των αποστολών θα μπορούσε να γίνει άμεσα.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, αυτό το βήμα θα γίνει μέρος της συμφωνίας με τη Γερμανία, η οποία περιλαμβάνει την αποστολή μικρού αριθμού αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία.
Πράγματι ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz επιβεβαίωσε και επίσημα πως η Γερμανία θα στείλει 14 Leopard στην Ουκρανία, με τον υπουργό Άμυνας Boris Pistorius να υποστηρίζει πως τα τανκ θα είναι έτοιμα να επιχειρήσουν σε περίιπου τρεις μήνες από σήμερα.

Θα δοθούν και F-16

 Ουκρανός κορυφαίος διπλωμάτης ισχυρίζεται ότι η Ευρώπη σκέφτεται να παραδώσει μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Αξιωματούχος ανέφερε στον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Kuleba ότι εξετάζεται η παροχή F-16 στην Ουκρανία…

Παραδοχή Baerbock: Είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία

Κυνική παραδοχή της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών, Annalena Baerbock, η οποία δήλωσε ωμά πως η Δύση διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Οι δηλώσεις της έγιναν κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE), εν μέσω διαβουλεύσεων για την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία. Ενώ τα λόγια της Baerbock δεν έλαβαν τη δέουσα προσοχή των ΜΜΕ πολλοί ειδικοί σημείωναν με ανησυχία ότι η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών απλώς κήρυξε τον πόλεμο στη Ρωσία.

Κατά ειρωνικό τρόπο, άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι προσπαθούν εδώ και καιρό να τονίσουν ότι η χώρα τους δεν είναι μέρος της σύγκρουσης, φοβούμενοι την ανεξέλεγκτη κλιμάκωση.
Σε αντίθεση με αυτήν την επίσημη στάση, η Baerbock είπε ξεκάθαρα, πως η Γερμανία κήρυξε τον πόλεμο στη Ρωσία.

«Έχω πει τις τελευταίες ημέρες, ότι ναι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να υπερασπιστούμε την Ουκρανία.
Ναι, πρέπει να κάνουμε περισσότερα επίσης σε τανκς», σημείωσε και τότε ήταν που τόνισε: «Αλλά το πιο σημαντικό και κρίσιμο σημείο είναι να το κάνουμε μαζί και να μην αποφύγουμε το παιχνίδι ευθυνών στην Ευρώπη, γιατί κάνουμε πόλεμο ενάντια στη Ρωσία και όχι ο ένας εναντίον του άλλου».

Είναι ενδιαφέρον ότι τόσο ο καγκελάριος Olaf Scholz όσο και η πρώην υπουργός Άμυνας του, η οποία παραιτήθηκε πρόσφατα, Christine Lambrecht, θεωρήθηκαν αδύναμοι όσον αφορά στον εξοπλισμό της Ουκρανίας - δηλώνοντας επανειλημμένα την απροθυμία τους να εμβαθύνουν στον πόλεμο αντιπροσώπων.
Αλλά τώρα φαίνεται ότι η Baerbock είναι διατεθειμένη σε αυτό το σημείο να φτάσει πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα αυτού που ήδη συμβαίνει. Οι Wagner έχουν διαλύσει τους Ουκρανούς στο Bakhmut

Οι ρωσικές μονάδες επίθεσης συνεχίζουν να επεκτείνουν το προγεφύρωμα γύρω από το Soledar και βρίσκονται κοντά στο να περικυκλώσουν τον Ουκρανικό στρατό στο Bakhmut.
Τις τελευταίες μέρες οι Wagner που επιχειρούν σε αυτόν τον τομέα σημείωσαν νέες νίκες.
Στις 23 Ιανουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τον έλεγχο του χωριού Krasnopolye (Kranopolevka) στο Donetsk.
O Vladimir Rogov, μέλος του Κύριου Συμβουλίου της διοίκησης της περιοχής Zaporozhye, είχε αναφερθεί στην ρωσική προέλαση.
Στην εν λόγω περιοχή καταστράφηκε το διοικητήριο της 128ης Ορεινής Ταξιαρχίας Εφόδου της Ουκρανίας.
Ο αναπληρωτής αρχηγός της δημοκρατίας του Donetsk Denis Pushilin πρόσθεσε ότι «δεν είναι όλα τόσο εύκολα» στην περιοχή, επειδή ο εχθρός «αντιστέκεται».
«Είναι απολύτως δίκαιο να πούμε εδώ ότι δεν είναι εύκολος περίπατος για τις ρωσικές δυνάμεις.
Στο Donetsk διεξάγονται οι πιο βαριές» και «αιματηρές» μάχες.

Το Krasnopolye βρίσκεται βόρεια του σιδηροδρομικού σταθμού Sol, 5 χιλιόμετρα από το Soledar και περίπου 20 χιλιόμετρα από το Artemovsk ή στα Ουκρανικά Bakhmut.
Μετά την απελευθέρωσή του, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν την επίθεσή τους βόρεια από το Soledar κατά μήκος ενός από τους αυτοκινητόδρομους προς το Seversk και πλησιάζουν το χωριό Razdolovka.
Ο έλεγχος όλων των οικισμών στα βορειοδυτικά προάστια του Soledar θα επιτρέψει στον ρωσικό στρατό να δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα στην ανατολική όχθη του ποταμού Bakhmutka.

Ο κύριος στρατηγικός στόχος των στρατιωτών Wagner είναι η επιχειρησιακή περικύκλωση του Bakhmut, όπου, σύμφωνα με διάφορες αναφορές, υπάρχουν περίπου 20 ταξιαρχίες του Ουκρανικού στρατού και ξένων μονάδων.
Σήμερα, το Bakhmut βρίσκεται ήδη σε επιχειρησιακή περικύκλωση.

Ο Ουκρανικός στρατός έχει μόνο έναν δρόμο για να φτάσει στο Bakhmut…
Προηγουμένως, οι Ουκρανοί είχαν τρεις δρόμους και μια σιδηροδρομική γραμμή που οδηγούσαν στο Bakhmut για να στείλουν ενισχύσεις.
Τώρα ο έλεγχος των δύο από τους τρεις αυτοκινητόδρομους έχει περάσει στις ρωσικές δυνάμεις.
Από τη βόρεια κατεύθυνση η σιδηροδρομική γέφυρα στην περιοχή Paraskoviyivka ανατινάχθηκε.
Ως αποτέλεσμα, ο δρόμος προς το Slavyansk αποκλείστηκε.
Από τη δυτική κατεύθυνση, ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί από το Krasnoye (Ivanovskoye) βρίσκεται υπό τον έλεγχο των πυρών των Ρώσων.
Οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να κόψουν το δρόμο προς το Chasov Yar ή να ελέγξουν τα πυρά πυροβολικού για να περικυκλώσουν την πόλη Bakhmut.

Στα βόρεια του Bakhmut, οι μάχες συνεχίζονται για τον έλεγχο των χωριών Krasnaya Gora και Blagodatnoe.
Η ρωσική επίθεση εκεί ξεκίνησε λίγο μετά την απελευθέρωση του Soledar στα μέσα Ιανουαρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν.

Αναφέρεται ότι την ουκρανική άμυνα στην περιοχή την υποστηρίζει η 24 ξεχωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία από το Lviv, η οποία έχει ήδη υποστεί μεγάλες απώλειες κατά τη διάρκεια των μαχών στο Podgorodnoe.
Αναφέρεται ότι από τις αρχές του 2023, η ταξιαρχία έχει ήδη χάσει περίπου 800 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.

Στο Bakhmut, οι μάχες συνεχίζονται στα βορειοανατολικά προάστια.
Οι μάχες συνεχίζονται στους δρόμους Sovkhoznaya και Trydovuk Reservov.
Οι Wagner προχώρησαν επίσης νότια μέσω της δασικής περιοχής και έφτασαν στο έδαφος του εργοστασίου επεξεργασίας κρέατος.
Στο ανατολικό τμήμα της πόλης γίνονται μάχες στη βιομηχανική ζώνη οι Wagner αντιμετωπίζουν το Τάγμα Azov και την «Γεωργιανή Λεγεώνα» και ξένους μισθοφόρους.

Στο νοτιοανατολικό τμήμα του Bakhmut, σφοδρές μάχες διεξάγονται στην Zabakhmutka.
Οι μάχες συνεχίζονται στην οδό Vatutin.
Οι Wagner κινούνται επίσης δυτικά από την οδό Fedor Maksimenko, με τους Ουκρανούς να καταγράφουν μεγάλες απώλειες…

Στις νότιες παρυφές του Bakhmut, οι μαχητές Wagner κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο των συνοικιών όταν προχωρούσαν από τις θέσεις τους στο Opytnoe.
Διέρρηξαν την άμυνα του εχθρού και συνεχίζουν την επίθεσή τους στην περιοχή του νεκροταφείου της πόλης.
Στα δυτικά μετά τη νίκη στο Kleshcheyevka, οι ρωσικές δυνάμεις πλησίασαν τον κύριο στρατηγικό τους στόχο να πάρουν τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου Bakhmut-Chasov Yar.
Μέχρι σήμερα, οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή του χωριού Ivanovskoe (Krasnoe).

Οι ρωσικές μονάδες ελέγχουν σχεδόν όλα τα σημαντικά υψώματα στην περιοχή του απελευθερωμένου χωριού Kleshcheyevka, κάτι που τους παρέχει πρόσθετες ευκαιρίες να επιτεθούν στο Bakhmut.

Για τον ρωσικό στρατό… σύντομα θα είναι δυνατό να αναφερθεί ότι πλησιάζει η επιχειρησιακή περικύκλωση των ουκρανικών στρατευμάτων στην πόλη, δήλωσε ο διοικητής της ρωσικής ειδικής μονάδας ταχείας αντίδρασης «Akhmat» Apti Alaudinov.
Ο επικεφαλής του Wagner PMC Evgeny Prigozhin ισχυρίστηκε ότι «ο στόχος στο Bakhmut είναι να καταστρέψουν τον ουκρανικό στρατό στην περιοχή της πόλης ώστε να μην μπορεί να εκτελέσει άλλες επιθετικές ενέργειες σε οποιαδήποτε κατεύθυνση του μετώπου.
Οι Wagner όπως και στο Soledar έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στον Ουκρανικό στρατό.
24january2023_Eastern_Ukraine_Slavyansk_Kramatorsk_map-2-768x730.jpg
Kharkiv_Battle_Map_Draft_January_242023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης