Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο Yevgeny Prigozhin ζητά να ποινικοποιηθεί η δυσφήμιση των μισθοφόρων της Wagner

Ρωσία: Ο Yevgeny Prigozhin ζητά να ποινικοποιηθεί η δυσφήμιση των μισθοφόρων της Wagner
Οι κατάδικοι που αποτελούν την ομάδα Wagner έχουν αποδεχτεί να πολεμήσουν στην Ουκρανία για έξι μήνες και, αν επιζήσουν, θα τους δοθεί χάρη, ακόμη και αν είχαν καταδικαστεί σε ισόβια
Σχετικά Άρθρα
Ο ιδρυτής της μισθοφορικής εταιρείας Βάγκνερ ζήτησε από το ρωσικό κοινοβούλιο να απαγορεύσει στα μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύουν αρνητικά ρεπορτάζ για τους άνδρες του, τροποποιώντας τον ποινικό κώδικα ώστε η «δυσφήμιση» των μαχητών του να τιμωρείται με φυλάκιση έως και πέντε ετών.
Ο Yevgeny Prigozhin υπέβαλε αυτό το αίτημα με επιστολή του προς τον Viatseslav Volodyn, τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλή). Το γραφείο Τύπου του Prigozhin έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή σήμερα.
Ο Volodyn, στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, ήδη συνηγορούσε υπέρ της τροποποίησης του ποινικού κώδικα ώστε οι αρχές να προχωρούν στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων που ζουν στο εξωτερικό και προσβάλλουν δημοσίως τη Ρωσία και τις ένοπλες δυνάμεις της.
Ο Yevgeny Prigozhin στην επιστολή του κατηγορεί «ορισμένα μέσα ενημέρωσης, μπλόγκερ και κανάλια στο Telegram» ότι δυσφημούν τους άνδρες του, περιλαμβανομένων και των πρώην καταδίκων που στρατολόγησε από φυλακές, παρουσιάζοντάς τους ως «κακούς και εγκληματίες».
Πρόκειται για μια αναφορά στο γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχει αποκαλυφθεί το εγκληματικό ή σκοτεινό παρελθόν ορισμένων από αυτούς.
Οι κατάδικοι δέχτηκαν την προσφορά του να πολεμήσουν στην Ουκρανία για έξι μήνες και, αν επιζήσουν, θα τους δοθεί χάρη, ακόμη και αν αρχικά είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.
Ο Yevgeny Prigozhin ζητά από το κοινοβούλιο να ποινικοποιηθεί η συκοφάντηση των ανδρών του και να απαγορευθεί η αποκάλυψη του εγκληματικού παρελθόντος τους.
«Επί της ουσίας, οι άνθρωποι που βρίσκονται στα πιο επικίνδυνα σημεία της πρώτης γραμμής και διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους και πεθαίνουν για την πατρίδα, παρουσιάζονται ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας, τους στερούν το δικαίωμα να εξιλεωθούν για τα αδικήματά τους και συνειδητά υποβαθμίζουν τα επιτεύγματά τους», γράφει σε αυτό το κείμενο.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από τον Volodyn.
Νωρίτερα, ο Sergey Mironov, ο επικεφαλής του φιλοκυβερνητικού κόμματος Δίκαιη Ρωσία επέκρινε δύο ρωσικές περιφέρειας που αρνήθηκαν να θάψουν με στρατιωτικές τιμές μαχητές της Βάγκνερ που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.
«Αυτές οι αποφάσεις είναι ανήθικες, δεν μπορείτε να κρίνετε τι έκανε ένας άνθρωπος στο παρελθόν. Ιδίως αν ο άνθρωπος αυτός πέθανε με το όπλο στα χέρια, υπερασπιζόμενος τη μητέρα πατρίδα μας», σχολίασε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement