Τελευταία Νέα
Διεθνή

Qatargate: Αποκαλύπτει τα πάντα ο Panzeri, καταθέτει σε μυστική τοποθεσία

Qatargate: Αποκαλύπτει τα πάντα ο Panzeri, καταθέτει σε μυστική τοποθεσία
Θα πει την αλήθεια, δεν έχει πλέον κανένα συμφέρον να λέει ψέματα υποστηρίζουν οι συνήγοροι του
Σχετικά Άρθρα
Έτοιμος να αποκαλύψει τα πάντα όσον αφορά το σκάνδαλο του QatarGate δηλώνει ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, Antonio Panzeri, ο οποίος αναμένεται σήμερα Τρίτη 24/1 να αρχίσει να καταθέτει στις βελγικές αρχές σε μυστική τοποθεσία.
Κατόπιν της συμφωνίας μεταμέλειας που έκανε με τις Αρχές του Βελγίου, βάσει της οποίας δεσμεύεται να πει όσα γνωρίζει προκειμένου να πέσει στα μαλακά και τελικά να τιμωρηθεί με μόλις έναν χρόνο ποινή (είτε φυλάκιση είτε ηλεκτρονικό «βραχιολάκι»), ο Panzeri εμφανίζεται πρόθυμος να αποκαλύψει όλη τη διαδρομή του χρήματος καθώς και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα της υπόθεσης αυτής που έχει συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Θα πει την αλήθεια

Οι συνήγοροι του Panzeri υποστηρίζουν σε δηλώσεις τους στη βελγική εφημερίδα L’Echo πως ο πελάτης τους θα πει την αλήθεια, καθώς πλέον δεν έχει κανένα συμφέρον να λέει ψέματα.
Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι του Laurent Kennes και Marc Uyttendaele επισημαίνουν πως τόσο ο ομοσπονδιακός δικαστής όσο και η αστυνομία θα μπορέσουν να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον Panzeri, ο οποίος – όπως αναφέρουν – «είναι εντελώς ελεύθερος να εκφραστεί, αρκεί να πει την αλήθεια».
Ερωτηθέντες για το τι θα πει για τον ευρωβουλευτή Mark Tarabella (υπενθυμίζεται πως τον κατηγόρησε ότι έλαβε χρηματικά ποσά ύψους έως και 140.000 ευρώ), οι δύο συνήγοροι δεν θέλησαν να δώσουν το οποιοδήποτε στοιχείο, αν και σημείωσαν πως αγωνία του Panzeri ήταν να καταστεί σαφές πως η Βελγίδα ευρωβουλευτής Marie Arena δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το κύκλωμα.
«Ο κ. Panzeri κατηγορεί τον εαυτό του γιατί είχαν σχέση (φιλική) σε πολιτικό επίπεδο και σε φιλικό.
Είχε δάκρυα στα μάτια.
Κατηγορεί τον εαυτό του γιατί υπάρχουν πολιτικές συνέπειες για αυτή την φίλη που τον εμπιστεύτηκε.
Επίσης κατηγορεί τον εαυτό του για τη γυναίκα και την κόρη του, κατηγορεί τον εαυτό του για τους αγαπημένους του» αναφέρουν οι δικηγόροι του.

Θα δώσει νέα ονόματα

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Panzeri είναι έτοιμος να αποκαλύψει νέα ονόματα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση των σκανδάλων με το Κατάρ και το Μαρόκο.
Μέχρι στιγμής ο Panzeri δεν έχει προχωρήσει σε ιδιαίτερες αποκαλύψεις.
Σύμφωνα με μια πηγή που επικαλείται το Euractiv, ο Panzeri θα υποστηρίξει πως ενήργησε ως «διαπραγματευτής» για τον «πελάτη» του, το Κατάρ ενώ δεν αποκλείεται η περίπτωση με το Μαρόκο να αποδειχθεί πιο σοβαρή από αυτή του Κατάρ.

Καταθέτει και ο Giorgi

Σημειώνεται πως την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου αναμένεται να βρεθεί ενώπιον των βελγικών αρχών και ο Fransesco Giorgi, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή.
Εκτιμάται πως και σε αυτήν την κατάθεση του ο Giorgi θα επιμείνει ότι η σύντροφος του δεν είχε την παραμικρή ανάμειξη και εμπλοκή στο σκάνδαλο του QatarGate.

Αγωνία για Καϊλή

Πάντως, μεγάλη αγωνία για το τι θα καταθέσει ο Panzeri υπάρχει και στην πλευρά της Εύας Καϊλή, η οποία εξακολουθεί να υποστηρίζει πως είναι αθώα, αναφέροντας πως το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στη βαλίτσα στο σπίτι της, ήταν αποκλειστικά του Panzeri.
Από την πλευρά του ο συνήγορος της, Μ. Δημητρακόπουλος διερωτάται γιατί ο Panzeri αποφάσισε να μιλήσει τώρα, υποστηρίζοντας ότι πλέον και βάσει της συμφωνίας που έχει υπογράψει, είναι ικανός να πει τα πάντα και να υπογράψει ό,τι του ζητήσουν.
Υπενθυμίζεται πως στις 17 Ιανουαρίου ο Panzeri ανακοίνωσε πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τις βελγικές αρχές, ενώ αναφέρεται πως αντίστοιχη πρόταση φέρεται να είχε γίνει και στην κα.Καϊλή με την προϋπόθεση ότι αυτή θα παραδεχόταν την ενοχή της, κάτι που η ίδια αρνήθηκε να κάνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης