Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο εδώλιο από επενδυτές της Tesla o Musk - «Σαουδάραβες ήθελαν έξοδο από Wall Street»

Στο εδώλιο από επενδυτές της Tesla o Musk - «Σαουδάραβες ήθελαν έξοδο από Wall Street»
Βέβαιος ότι Σαουδάραβες επενδυτές στήριζαν την έξοδο της Tesla από το ταμπλό, δήλωσε ο Elon Musk
Ενώπιον του εδωλίου του κατηγορουμένου βρέθηκε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, μετά από αγωγή μετόχων της Tesla, οι οποίοι υποστήριξαν πως υπέστησαν ζημίες ύστερα από tweet του, στο οποίο ανέφερε πως σκέφτηκε να βγάλει την αυτοκινητοβιομηχανία εκτός χρηματιστηρίου στα 420 δολ. ανά μετοχή, με τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας να αναφέρει ακόμα ότι "η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη".
Προς υπεράσπισή του ο Musk ανέφερε πως ήταν βέβαιος πως είχε την υποστήριξη από Σαουδάραβες χρηματοδότες το 2018 για να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο, όπως μεταδίδει το Reuters.
Στο πλαίσιο της δίκης, που διεξάγεται σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, ο Έλον Μασκ ανέφερε ότι είχε συναντηθεί στις 31 Ιουλίου 2018, με εκπροσώπους του κρατικού επενδυτικού ταμείου (Public Investment Fund - PIF) της Σαουδικής Αραβίας στο εργοστάσιο της Tesla στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια.
Ο Musk είπε ότι δεν συζήτησε μια τιμή εξαγοράς, αλλά οι εκπρόσωποι του ταμείου της Σαουδικής Αραβίας ξεκαθάρισαν ότι θα κάνουν ό,τι χρειαζόταν για να πραγματοποιηθεί μια εξαγορά.
"Η PIF ήθελε να κάνει ιδιωτική την Tesla", είπε.
Στη συνέχεια ο Musk ανέφερε ότι ο διοικητής του ταμείου, Γιασίρ Αλ Ρουμαγιάν, αργότερα υπαναχώρησε στη δέσμευση να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο.
"Είχα αναστατωθεί ιδιαίτερα καθώς είχε εκφράσει την πλήρη υποστήριξη του για να βγει η Tesla από το χρηματιστήριο όταν είχαμε συναντηθεί και πλέον φαινόταν να υπαναχωρεί", κατέθεσε ο Musk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης