Τελευταία Νέα
Διεθνή

Που αποθηκεύει τους HIMARS και τα δυτικά όπλα η Ουκρανία; - Σε πυρηνικούς σταθμούς λένε οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Που αποθηκεύει τους HIMARS και τα δυτικά όπλα η Ουκρανία; - Σε πυρηνικούς σταθμούς λένε οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
Απώτερος στόχος τους να μην τα πλήξει ο ρωσικός στρατός
Σχετικά Άρθρα
H Ουκρανία αποθηκεύει τα δυτικά όπλα και εξοπλισμό, όπως τα πυραυλικά συστήματα HIMARS, στο έδαφος πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών υποστηρίζουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, το οποίο επικαλείται τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, το Κίεβο τοποθετεί τα όπλα και τα πυρομαχικά στα εδάφη των πυρηνικών σταθμών με την προσδοκία ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν θα τα πλήξουν λόγω του κινδύνου μιας πυρηνικής καταστροφής.

Τι αποθηκεύουν;

«Σύμφωνα με τον διευθυντή της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Sergei Naryshkin, η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών λαμβάνει αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αποθηκεύουν όπλα και πυρομαχικά που παρέχονται από τη Δύση στα εδάφη πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.
Αυτό αφορά τους πιο ακριβούς και σπάνιους πυραύλους των Ενόπλων Δυνάμεων, τους HIMARS MLRS, τα ξένα συστήματα αεράμυνας και πυρομαχικά πυροβολικού μεγάλου διαμετρήματος» υποστηρίζουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τις ρωσικές υπηρεσίες, στα τέλη του 2022, πολλά σιδηροδρομικά βαγόνια με πυρομαχικά από το εξωτερικό παραδόθηκαν στον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό του Rivne.

Τεράστιος κίνδυνος

«Η πρόθεση του καθεστώτος του Κιέβου είναι σαφής.
Όπως οι Ουκρανοί φασίστες βομβαρδίζουν τις πόλεις του Donbass και άλλες παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας πίσω από την πλάτη των αθώων Ουκρανών πολιτών, έτσι και η διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας κρύβει πυρομαχικά πίσω από πυρηνικούς αντιδραστήρες.
Η κίνηση αυτή αποδίδεται στο ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, αντιλαμβανόμενες τον κίνδυνο μιας πυρηνικής καταστροφής, δεν θα χτυπήσουν στο έδαφος των πυρηνικών σταθμών» επισημαίνουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες ωστόσο αναδεικνύουν τον τεράστιο κίνδυνο που ελλοχεύει αυτή η απόφαση.

Τραγωδία

«Εάν όμως προκληθεί μιας μεγάλης κλίμακας έκρηξη ή καταστραφεί ένας πυρηνικός σταθμός λόγω ενός ακόμα χαμένου πυραύλου της ουκρανικής αεράμυνας, τότε η ευθύνη για την τραγωδία θα μπορεί εύκολα να αποδοθεί στη Μόσχα.
Το Κίεβο είναι απολύτως πεπεισμένο για αυτό, δεδομένης και της σιωπηρής ενθάρρυνσης από τη Δύση των ουκρανικών χτυπημάτων πυροβολικού στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia» αναφέρουν οι Ρώσοι, υποστηρίζοντας πως η Ρωσία ελπίζει πως το Κίεβο δεν θα σκεφτεί να ανατινάξει σκόπιμα αποθήκες πυρομαχικών που είναι σε πυρηνικούς σταθμούς.
«Θα θέλαμε να ελπίζουμε πως κανείς στο Κίεβο δεν θα σκεφτεί να ανατινάξει σκόπιμα τέτοιες αποθήκες με την ελπίδα να λάβουν ακόμα περισσότερα όπλα και πυρομαχικά από τις ΗΠΑ και τους συμμάχου τους» τονίζουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Θα τα καταστρέψουμε όλα

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov υποστήριξε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα καταστρέψουν κάθε δυτικό όπλο με προορισμό το Κίεβο.
«Οι αντίπαλοι της Ρωσίας συνεχίζουν να αυξάνουν τη βοήθεια τους, αλλά όπως έχουμε πει επανειλημμένα, οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα επιτευχθούν σε κάθε περίπτωση και όλος αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός που μεταφέρεται από διάφορες πηγές στην Ουκρανία, με μια αυξανόμενη ροή, κυριολεκτικά θα καταστραφεί» υπογράμμισε ο Ryabkov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης