Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Γαλλίας – Γερμανίας σε Λιθουανία, Ρουμανία

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Γαλλίας – Γερμανίας σε Λιθουανία, Ρουμανία
Παρίσι και Βερολίνο συμφώνησαν ότι θα πρέπει να βοηθήσουν στην οικοδόμηση ευρωπαϊκών αμυντικών δυνατοτήτων
Σχετικά Άρθρα
Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις σε Λιθουανία, Ρουμανία προγραμματίζουν να κάνουν Γαλλία και Γερμανία, όπως αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους οι αρμόδιοι υπουργοί Άμυνας.
«Για να υποστηρίξουμε τους συμμάχους μας στα ανατολικά, οι στρατοί μας θα οργανώσουν κοινές ασκήσεις γαλλο-γερμανικής ταξιαρχίας στη Λιθουανία και τη Ρουμανία» αναφέρει η κοινή δήλωση, στην οποία επιπλέον προβλέπονται αντίστοιχες ασκήσεις και στην περιοχή του Ινδο – Ειρηνικού.
Βάσει της δήλωσης αυτή, Παρίσι και Βερολίνο θα πρέπει να βοηθήσουν στην οικοδόμηση ευρωπαϊκών αμυντικών δυνατοτήτων, μεταξύ άλλων με την ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνιστώσας του ΝΑΤΟ.
Η δήλωση σημειώνει ότι οι χώρες είναι ικανοποιημένες με την πρόοδο του προγράμματος για την κατασκευή πολεμικών αεροσκαφών του μέλλοντος, του SCAF, ενώ αναφέρεται πως Παρίσι και Βερολίνο συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία τους στο διάστημα και την κυβερνοασφάλεια.
«Προτεραιότητά μας είναι να υιοθετήσουμε και να εφαρμόσουμε μια διαστημική στρατηγική της ΕΕ προς το συμφέρον της ασφάλειας και της άμυνας» επισημαίνουν Γαλλία και Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης