Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθυστερήσεις Scholz για Leopard στην Ουκρανία: Σε συντονισμό με τους συμμάχους οι αποφάσεις

Καθυστερήσεις Scholz για Leopard στην Ουκρανία: Σε συντονισμό με τους συμμάχους οι αποφάσεις
«Ο τρόπος με τον οποίο ενεργήσαμε στο παρελθόν ήταν πάντα σε στενό συντονισμό με τους φίλους και συμμάχους μας», είπε ο Γερμανός καγκελάριος
Σχετικά Άρθρα
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz, που δέχεται πιέσεις να επιτρέψει την αποστολή βαρέων αρμάτων Leopard γερμανικής κατασκευής στην Ουκρανία, δήλωσε ότι οι μελλοντικές αποφάσεις για τις παραδόσεις όπλων θα ληφθούν σε συντονισμό με τους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι για την αποστολή αρμάτων στην Ουκρανία στις 22/1/2023, ο καγκελάριος δήλωσε ότι όλες οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία έως τώρα έχουν γίνει σε στενό συντονισμό με τους δυτικούς εταίρους. «Θα το κάνουμε και στο μέλλον», τόνισε.
«Ο τρόπος με τον οποίο ενεργήσαμε στο παρελθόν ήταν πάντα σε στενό συντονισμό με τους φίλους και συμμάχους μας και θα συνεχίσουμε να ενεργούμε σε συνάρτηση με τη συγκεκριμένη κατάσταση», δήλωσε ο Scholz αναφερόμενος κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία.
Ο Scholz δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα ανοίξει τον δρόμο για την παράδοση των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2.
Στη συνέντευξη Τύπου, ο καγκελάριος δεν απάντησε στο ερώτημα εάν η παράδοση των αμερικανικών αρμάτων μάχης M1 Abrams θα ήταν προϋπόθεση γι' αυτό.
Τόσο ο καγκελάριος όσο και ο Γάλλος πρόεδρος απέφυγαν να εκφράσουν την πρόθεσή τους αν θα παραδώσουν ή όχι βαρέα γερμανικά άρματα Leopard και γαλλικά Leclerc, με τον Γερμανό καγκελάριο να δέχεται μεγάλη πίεση στο θέμα αυτό λόγω των κατεπειγόντων αιτημάτων του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης