Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lula: Η Βραζιλία δεν θα πάρει μονομερή θέση στην αντιπαράθεση στην Ουκρανία – Θα στηρίξουμε και τα δύο μέρη

Lula: Η Βραζιλία δεν θα πάρει μονομερή θέση στην αντιπαράθεση στην Ουκρανία – Θα στηρίξουμε και τα δύο μέρη
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βραζιλίας Mauro Vieira, ο Πρόεδρος Luiz Inacio Lula da Silva έλαβε μια απολύτως σαφή θέση από την αρχή, καταδικάζοντας τις ενέργειες της Ρωσίας
Βασική προϋπόθεση για την προώθηση ενός αποτελεσματικού ειρηνευτικού διαλόγου είναι η άρνηση υποστήριξης μόνο ενός μέρους στη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Mauro Vieira σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Folha de Sao Paulo την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023.
Σύμφωνα με τον κορυφαίο διπλωμάτη της Βραζιλίας, ο Πρόεδρος Luiz Inacio Lula da Silva πήρε από την αρχή μια απολύτως σαφή θέση, καταδικάζοντας τις ενέργειες της Ρωσίας.
«Πάντα έλεγε ότι τώρα είναι απαραίτητο να υποστηριχθούν και τα δύο μέρη για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των ειρηνευτικών συνομιλιών», ανέφερε η εφημερίδα σύμφωνα με τον ίδιο.
Η στάση του σημερινού Βραζιλιάνου ηγέτη στην ουκρανική κρίση απηχεί εκείνη του προκατόχου του Jair Bolsonaro, ο οποίος ήταν ενάντια στην πολιτική της διπλωματικής και οικονομικής απομόνωσης της Ρωσίας εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης.
Σε συνέντευξή του στο The Time πέρυσι, o  Lula απέδωσε την ευθύνη για την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την πολιτική τους για επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, λέγοντας ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky αρχικά ενδιαφερόταν να δημιουργήσει μια κατάσταση σύγκρουσης. στη χώρα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης