Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: H Γερμανία… παίζει καθυστερήσεις για να μην παραδώσει στην Ουκρανία τα άρματα μάχης Leopard

Αποκάλυψη: H Γερμανία… παίζει καθυστερήσεις για να μην παραδώσει στην Ουκρανία τα άρματα μάχης Leopard
Έντονο παρασκήνιο με την απογραφή των αρμάτων μάχης και το μήνυμα Scholz στον Biden 
Σχετικά Άρθρα
Σημαντικό παρασκήνιο αποκαλύπτεται γύρω από την αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, καθώς η πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Christina Lambrecht απαγόρευσε την απογραφή των αρμάτων μάχης Leopard από τις Ένοπλες Δυνάμεις, υπό τον φόβο της εντεινόμενης πίεσης των συμμάχων για τον εφοδιασμό της Ουκρανίας, γράφει το Business Insider, επικαλούμενο γερμανικές στρατιωτικές πηγές τιο Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023.
Μόλις μια εβδομάδα πριν από την παραίτησή της, η πρώην υπουργός Άμυνας Christina Lambrecht έδωσε εντολή στους αξιωματούχους να μην απογραφούν τα άρματα μάχης της Bundeswehr (των ενόπλων δυνάμεων) Leopard 1 και Leopard 2, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η απογραφή αυτή θα ήταν απαραίτητη ώστε να καταγραφεί ο ακριβής αριθμός, η επιχειρησιακή ετοιμότητα και άλλα χαρακτηριστικά των εν λόγω αρμάτων ώστε αυτά να αποσταλούν στην Ουκρανία,.
Σύμφωνα με τις πηγές της δημοσίευσης, η Lambrecht προσπάθησε να καλύψει τον Γερμανό Καγκελάριο Olaf Scholz όσον αφορά τις κατηγορίες για απροθυμία μεταφοράς εξοπλισμού στην Ουκρανία, καθώς «η τελική καταμέτρηση των ετοιμοόλεμων αρμάτων μάχης θα μπορούσε να ληφθεί ως ετοιμότητα για την άμεση αποστολή τους στην Ουκρανία», οπότε δεν θα υπήρχε λόγος περαιτέων χρονοτριβής.
Διαφορετικά, ο γερμανός καγκελάριος «θα έπρεπε να δικαιολογήσει» τις αντιρρήσεις του, δεδομένης της ημερομηνίας που πλησιάζει για τη συνάντηση στη βάση Ramstein, όπου όλοι οι συμμετέχοντες ανέμεναν να ακούσουν τη συγκατάθεση της Γερμανίας για την προμήθεια τανκς στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Το καθεστώς του Κιέβου απαιτεί εδώ και αρκετούς μήνες τεθωρακισμένα οχήματα για επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Οι βρετανικές αρχές έχουν υποσχεθεί στην Ουκρανία να παραδώσει άρματα Challenger 2, ενώ η Ουάσιγκτον διαμήνυσε ότι δεν βλέπει ακόμη το νόημα να παραδώσει τα άρματα Abrams.
Dimitri Krivo on LinkedIn: Germany Closes In on a Decision to Send Leopard  Tanks to Ukraine

Το Leopard παραμένει εμπόδιο - στην τελευταία συνάντηση της ομάδας επαφής του ΝΑΤΟ στη βάση Ramstein, οι σύμμαχοι δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συναίνεση για την αποστολή τους.
]Την ίδια στιγμή, ο νέος υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Boris Pistorius υποσχέθηκε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να εξετάζει το θέμα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung την Τρίτη 17 Ιανουαρίυο 2023, επικαλούμενη πηγές, ο Scholz, σε συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, κατέστησε σαφές ότι η Γερμανία θα προμήθευε στην Ουκρανία άρματα μάχης Leopard 2 μόνο εάν η αμερικανική πλευρά μεταφέρει άρματα Abrams στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Αργότερα στο Βερολίνο διέψευσε αυτές τις πληροφορίες.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η προμήθεια δυτικών όπλων απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και δεν προσφέρει υπηρεσία στην Ουκρανία, και η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος για τις ρωσικές δυνάμεις.
Berlin asked for permission to send German-made Leopard 2 tanks to Ukraine,  Ben Wallace reveals | World News | Sky News
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης