Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πατριάρχης Κύριλλος: Ορισμένοι τρελοί θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσία αλλά αυτό θα φέρει το τέλος του κόσμου

Πατριάρχης Κύριλλος: Ορισμένοι τρελοί θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσία αλλά αυτό θα φέρει το τέλος του κόσμου
«Προσευχόμαστε στον Κύριο να φωτίσει αυτούς τους τρελούς και να τους βοηθήσει να καταλάβουν ότι οποιαδήποτε επιθυμία καταστροφής της Ρωσίας θα σημαίνει το τέλος του κόσμου», είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος
Σχετικά Άρθρα
Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε απόπειρα «καταστροφής της Ρωσίας» από «τρελούς» που προσπαθούν να επιβάλουν τις αξίες τους θα οδηγήσει στο «τέλος του κόσμου».
Τα σχόλια έγιναν από τον Πατριάρχη Κύριλλο μετά τη θρησκευτική λειτουργία για τον εορτασμό της Ορθόδοξης Χριστιανικής εορτής των Θεοφανείων.
Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Κύριλλο, οι «τρελοί» είναι αρκετά ανόητοι ώστε να πιστεύουν ότι η Ρωσία η οποία «έχει ισχυρά όπλα και κατοικείται από εξαιρετικά ισχυρούς ανθρώπους», μπορεί να ηττηθεί και ενώ δεν ενέδωσε ποτέ σε κανέναν αντίπαλο, όσο ισχυρός και να φαινόταν.
Ο ηγέτης της εκκλησίας κατήγγειλε επίσης πώς τέτοιοι «τρελοί» προσπαθούσαν να «τους επιβάλουν ορισμένες αξίες που δεν μπορούν καν να ονομαστούν αξίες, ώστε να είναι όπως όλοι οι άλλοι και να υπακούουν σε αυτούς που έχουν τη δύναμη να ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου».
«Προσευχόμαστε στον Κύριο να φωτίσει αυτούς τους τρελούς και να τους βοηθήσει να καταλάβουν ότι οποιαδήποτε επιθυμία καταστροφής της Ρωσίας θα σημαίνει το τέλος του κόσμου», είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Τα πυρηνικά όπλα

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev προέβη σε παρόμοια σχόλια όταν υποστήριξε ότι η Ρωσία «δεν έχει χάσει ποτέ μια μεγάλη σύγκρουση από την οποία εξαρτιόταν η μοίρα της» και ότι το αποτέλεσμα της ήττας σε έναν συμβατικό πόλεμο θα ήταν η πυροδότηση πυρηνικού πολέμου.
Εν τω μεταξύ, σε μια δυνητικά μαζική νέα κλιμάκωση, οι New York Times ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν με την Ουκρανία για να επιτεθούν στην Κριμαία, ενθαρρυμένες από την πεποίθηση ότι «οι φόβοι πως το Κρεμλίνο θα ανταπαντούσε χρησιμοποιώντας ένα τακτικό πυρηνικό όπλο έχουν αμβλυνθεί».
Την ίδια ώρα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg διεκήρυττε ότι η στρατιωτική κλιμάκωση είναι ο μόνος τρόπος για να επιφέρει το τέλος του πολέμου, σημειώνοντας: «Τα όπλα είναι ο δρόμος για την ειρήνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης