Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Υποκριτικές οι διαμαρτυρίες του Borrell για τις αναφορές Lavrov στον Hitler – Είναι ρατσιστής

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Υποκριτικές οι διαμαρτυρίες του Borrell για τις αναφορές Lavrov στον Hitler – Είναι ρατσιστής
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας πρόσθεσε, επίσης, ότι η εξομάλυνση των εξαγωγών ρωσικών γεωργικών προϊόντων και λιπασμάτων με τη βοήθεια του ΟΗΕ είναι προς το παρόν εκτός συζήτησης.
Η δήλωση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell που επικρίνει τη σύγκριση της πολιτικής των ΗΠΑ και των συμμάχων τους έναντι της Μόσχας με τις ενέργειες του Αδόλφου Χίτλερ, την οποία επικαλέσθηκε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov, είναι υποκριτική, και ειδικά στο πλαίσιο των ρατσιστικών δηλώσεων του επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2021.
«Η δήλωση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell σχετικά με τη σύγκριση της πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους έναντι της Μόσχας με τις ενέργειες του Αδόλφου Χίτλερ,  την οποία επικαλέστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. στις 18 Ιανουαρίου, ακούγεται υποκριτική, ειδικά με φόντο τις ρατσιστικές δηλώσεις του επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, ο οποίος χώρισε τον κόσμο σε «κήπο»… και «ζούγκλα»…, καθώς και την ανοιχτή υποστήριξη της ΕΕ στο νε-ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου», ανέφερε το υπουργείο.

Εξαγωγές λιπασμάτων

Το υπουργείο πρόσθεσε επίσης ότι η εξομάλυνση των εξαγωγών ρωσικών γεωργικών προϊόντων και λιπασμάτων με τη βοήθεια του ΟΗΕ είναι προς το παρόν εκτός συζήτησης και ότι η Ρωσία δεν παρατηρεί επί του παρόντος καμία ενέργεια από τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με την επανέναρξη των εξαγωγών αμμωνίας μέσω του αγωγού Togliatti-Odessa.
«Τα μέλη του ΟΗΕ, που ζητούν ενεργά την αύξηση των εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών, είναι ανενεργά ειδικά σε αυτό το θέμα», σχολίασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την επανέναρξη των εξαγωγών αμμωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης