Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αδιέξοδο το ΝΑΤΟ: Κάθε χώρα θα αποφασίσει ξεχωριστά για άρματα μάχης στην Ουκρανία

Σε αδιέξοδο το ΝΑΤΟ: Κάθε χώρα θα αποφασίσει ξεχωριστά για άρματα μάχης στην Ουκρανία
«Πρόκειται για μια κυρίαρχη απόφαση από ένα κυρίαρχο κράτος, όπως είναι η Γερμανία», είπε ο πρόεδρος του Στρατιωτικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Η Γερμανία και οι άλλες χώρες που στηρίζουν την Ουκρανία στην προσπάθειά της να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή θα πρέπει να αποφασίσουν η κάθε μια ξεχωριστά αν θα εφοδιάσουν το Κίεβο με βαρέα άρματα μάχης, υποστήριξε στις 20/1/2023 ο Ολλανδός πρόεδρος του Στρατιωτικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Rob Bauer.
Νωρίτερα στη σύνοδο των Δυτικών συμμάχων της Ουκρανίας στην Αεροπορική Βάση του Ramstein δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για την παράδοση γερμανικών αρμάτων Leopard 2 στην Ουκρανία.
Ωστόσο ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι προσπάθειες των χωρών τελικά θα καρποφορήσουν.
«Πρόκειται για μια κυρίαρχη απόφαση από ένα κυρίαρχο κράτος, όπως είναι η Γερμανία», είπε ο Bauer, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λισαβόνα.
Πρόσθεσε ότι είναι εξίσου σημαντικό να συζητηθεί η παράδοση και άλλων οπλικών συστημάτων που ζητά η Ουκρανία.
«Το να δωρίσουμε τώρα πυρομαχικά κοστίζει χρήματα αλλά το κόστος για όλους μας θα είναι υψηλότερο αν η Ρωσία κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία…
Πρέπει να δούμε σοβαρά τι ζητά η Ουκρανία και, αν είναι εφικτό, να τους δώσουμε αυτά που ζητούν», συνέχισε, προσθέτοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει «εγκαίρως».
Ο Bauer ισχυρίστηκε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ο πόλεμος δεν πηγαίνει καλά για τη Μόσχα καθώς «δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής κανένας από τους στρατηγικούς στόχους της».

Ζελένσκι: Κάθε μέρα κάνουμε πιο σαφές ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τη λήψη απόφασης σχετικά με τα άρματα μάχης

Η Ουκρανία θα πρέπει ακόμη να αγωνιστεί για να εξασφαλίσει την προμήθεια σύγχρονων βαρέων τεθωρακισμένων, δήλωσε την Παρασκευή ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αφού οι συμμαχικές χώρες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σχετικά με το αν θα παραδώσουν άρματα μάχης Leopard γερμανικής κατασκευής στο Κίεβο.
"Κάθε μέρα κάνουμε πιο σαφές ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τη λήψη απόφασης σχετικά με τα άρματα μάχης", δήλωσε σε απογευματινό βιντεοσκοπημένο διάγγελμα σύμφωνα με το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης