Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gorman (Μorgan Stanley): Ολέθρια νέα αύξηση επιτοκίων – Πιο χρήσιμα όσα πει ένας έμπορος πατάτας από όσα ακούω στο Νταβός

Gorman (Μorgan Stanley): Ολέθρια νέα αύξηση επιτοκίων – Πιο χρήσιμα όσα πει ένας έμπορος πατάτας από όσα ακούω στο Νταβός
Παραδοχή Gorman... για την ελίτ του Νταβός
Ταβάνι έχει πιάσει ο πληθωρισμός και για αυτό δεν χρειάζονται νέες επιτοκιακές αυξήσεις, υποστηρίζει από το Νταβός της Ελβετίας ο Διευθύνων Σύμβουλος της Morgan Stanley, James Gorman.
Μάλιστα, προέβλεψε πως η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στις επόμενες δύο συνεδριάσεις της και στη συνέχεια θα σταματήσει, για να αξιολογήσει τον αντίκτυπο της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής στην οικονομία.
«Ζω σε μια ευτυχισμένη χώρα τεσσάρων, τεσσάρων και τεσσάρων - περίπου 4% ανεργία, 4% πληθωρισμός, 4% επιτόκια», είπε ο Gorman.
«Αν αλλάξει»», θα είναι ολέθριο.
Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Morgan Stanley δήλωσε πως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός είναι ένας «θάλαμος από ήχους»…
«Πρόκειται για σκέτο θόρυβο αυτό το οποίο βιώνουμε εδώ, στο Νταβός, όπου όλοι βασικά επαναλαμβάνουν ο ένας στον άλλο αυτό που έχουν ακούσει από τον τελευταίο εισηγητή.
Ας είμαστε ειλικρινείς».
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η παραδοχή Gorman δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά την ηχώ των σχολίων της Liz Hoffman του «Semafor», η οποία σε άρθρο της, το οποίο επιγράφεται «Μην στοιχηματίζετε στη συναίνεση του Νταβός», γράφει ότι η ετήσια συνάντηση των ελίτ είναι «η πιο ακριβή επανάληψη απόψεων στον κόσμο, όπου κανείς δεν κάνει φίλους με το να είναι κακός».
Ο Gorman δεν ήταν το πρώτο άτομο που επεσήμανε αυτό…
Ο βετεράνος επενδυτής Glenn Hutchins το λέει κάθε χρόνο: «Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τις συναινετικές απόψεις, αλλά το κλειδί είναι να ρωτήσετε τον εαυτό σας πού μπορεί να κάνουμε λάθος;
Πού είναι οι παρωπίδες;
Και το Νταβός δεν ευνοεί αυτό.
Βρίσκεστε σε ένα έντονο περιβάλλον με πολύ λίγο χρόνο και πολύ λίγο αέρα».
«Αυτό που μπορεί να μου πει ένας έμπορος πατάτας για τους επόμενους 12 μήνες παραγωγής του και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη γεωργική παραγωγή είναι πολύ πιο πολύτιμο από το να ζητήσω τις απόψεις του για την παγκοσμιοποίηση».
Το ίδιο το WEF το 2017 ρώτησε δύο καθηγητές ψυχολογίας γιατί ο μετέχων του Davos κάνει πάντα λάθος.
Ένας από αυτούς απάντησε: «Αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι αλήθεια…
Το αν ο μετέχων του Νταβός είναι πιο ακριβής από τον χιμπατζή που ρίχνει βελάκια είναι ένα άλλο ερώτημα».

Για Musk και αγορές

«Το Twitter είναι μια σπουδαία εταιρεία», είπε ο Gorman, προσθέτοντας: «Ο Elon Μασκ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες και επιχειρηματίες του αιώνα».
Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο Gorman εξέφρασε αισιοδοξία για τις αγορές, λέγοντας:
«Είμαι πολύ σίγουρος ότι, όταν η Fed σταματήσει το hiking, η δραστηριότητα των συναλλαγών και η δραστηριότητα αναδοχής θα αυξηθούν.
Θα στοιχημάτιζα το έτος σε αυτό, στην πραγματικότητα.
Δεν πιστεύουμε ότι οδεύουμε σε μια σκοτεινή περίοδο.
Αυτή δεν είναι η άποψη του… σπιτιού μας.
Υπάρχουν πολλά κεφάλαια που περιμένουν να… δουλέψουν.
Η δουλειά μας είναι να είμαστε η ροή κεφαλαίων μεταξύ αυτών που τα έχουν και εκείνων που τα χρειάζονται.
Επομένως, είμαι αρκετά σίγουρος για τις προοπτικές».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης