Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δεν εμποδίζουμε μονομερώς την παράδοση Leopard στην Ουκρανία - Χρειάζεται συναίνεση των συμμάχων

Γερμανία: Δεν εμποδίζουμε μονομερώς την παράδοση Leopard στην Ουκρανία - Χρειάζεται συναίνεση των συμμάχων
«Δεν μπορούμε να πούμε ακόμη πότε θα υπάρχει απόφαση για τα τανκς στην Ουκρανία», τόνισε o υπουργός Άμυνας της Γερμανίας
Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Boris Pistorius διέψευσε την Παρασκευή ότι το Βερολίνο μπλοκάρει μονομερώς την παράδοση αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία, αλλά δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει γρήγορα στο θέμα, εάν υπάρξει συναίνεση μεταξύ των συμμάχων.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνάντησης ηγετών του ΝΑΤΟ και της άμυνας στην αεροπορική βάση Ραμστάιν στη Γερμανία, ο Pistorius αρνήθηκε ότι το Βερολίνο στέκεται εμπόδιο σε έναν ενιαίο συνασπισμό πίσω από την αποστολή των αρμάτων μάχης.
"Υπάρχουν καλοί λόγοι υπέρ των παραδόσεων και υπάρχουν καλοί λόγοι κατά, και ενόψει της όλης κατάστασης ενός πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, όλα τα υπέρ και τα κατά πρέπει να σταθμιστούν πολύ προσεκτικά", είπε, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους.
«Δεν μπορούμε να πούμε ακόμη πότε θα υπάρχει απόφαση για τα τανκς στην Ουκρανία», τόνισε.

Πιέσεις στο Βερολίνο

Το Βερολίνο δέχεται πιέσεις για την προμήθεια αρμάτων μάχης στο Κίεβο, τα οποία η Ουκρανία θεωρεί βασικά στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin κάλεσε νωρίτερα τους συμμάχους να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουν την Ουκρανία.
Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ και της άμυνας από περίπου 50 χώρες συναντώνται στην αεροπορική βάση του Ράμσταϊν, η τελευταία από μια σειρά διασκέψεων για την προσφορά όπλων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από σχεδόν 11 μήνες.
Η Γερμανία έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους στρατιωτικούς υποστηρικτές της Ουκρανίας ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας, ξεπερνώντας ένα ταμπού που έχει τις ρίζες του στην αιματηρή ιστορία του 20ού αιώνα, αλλά δεν έχει συμφωνήσει ακόμη να στείλει άρματα μάχης ή να επιτρέψει σε άλλες χώρες να στείλουν τα δικά τους γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης, σημειώνει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης