Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βίντεο - ντοκουμέντο: Ρωσικά βομβαρδιστικά Su-34 στη Λευκορωσία οπλισμένα με πυραύλους κρουζ - Γεγονός οι κοινές ασκήσεις

Βίντεο - ντοκουμέντο: Ρωσικά βομβαρδιστικά Su-34 στη Λευκορωσία οπλισμένα με πυραύλους κρουζ - Γεγονός οι κοινές ασκήσεις
Η Ρωσία και η Λευκορωσία ενίσχυσαν τη στρατιωτική συνεργασία τους τελευταίους μήνες εν μέσω των απειλών από την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται πλάνα από τα ρωσικά μαχητικά βομβαρδιστικά Su-34 που αναπτύχθηκαν στη Λευκορωσία για κοινές αεροπορικές ασκήσεις.
Το βίντεο αποκάλυψε το ίδιο το Υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας με τα αεροσκάφη να είναι οπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kh-35U .
Η Λευκορωσία και η Ρωσία ξεκίνησαν μια σειρά κοινών στρατιωτικών ασκήσεων στις 16 Ιανουαρίου.
Οι αεροπορικές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου χρησιμοποιώντας όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια της Λευκορωσίας.

Δείτε το βίντεο - ντοκουμέντο:

Η νέα έκδοση Kh-35

Το Kh-35U, το οποίο είναι η τελευταία έκδοση του υποηχητικού πυραύλου κρουζ Kh-35, αναπτύχθηκε από την Tactical Missiles Corporation της Ρωσίας. 
Ενώ η αρχική έκδοση ήταν απλώς ένας πύραυλος κατά πλοίων, στη νέα έκδοση προστέθηκε μια ικανότητα επίθεσης ξηράς. 
Αυτό εξηγεί γιατί ο πύραυλος στάλθηκε στις κοινές ασκήσεις στη Λευκορωσία, μια χώρα που δεν έχει στεριά.
Ο πύραυλος κρουζ κατευθύνεται προς τον στόχο του χρησιμοποιώντας ένα σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με τη βοήθεια GLONASS.
Για τερματική καθοδήγηση, ο πύραυλος είναι εξοπλισμένος με ενεργό ραντάρ.
Ο πύραυλος έχει μέγιστο βεληνεκές 260 χιλιόμετρα με ταχύτητα όχι μεγαλύτερη από 0,85 Mach. 
Μπορεί να πετάξει έως και τέσσερα μέτρα πριν χτυπήσει τον στόχο του. 
Η αεροπορική έκδοση είναι οπλισμένη με μια κεφαλή γόμωσης 550 κιλών υψηλής εκρηκτικής κατακερματισμού.
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί τις εκτοξεύσεις αέρος και εδάφους του Kh-35U για να χτυπήσει στόχους υψηλής σημασίας των δυνάμεων του Κιέβου από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία πριν από περίπου ένα χρόνο.
Η Ρωσία και η Λευκορωσία ενίσχυσαν τη στρατιωτική συνεργασία τους τελευταίους μήνες εν μέσω των απειλών από την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ.
Πρόσφατα, το Κίεβο έχει προειδοποιήσει από μια μεγάλης κλίμακας ρωσική χερσαία επίθεση από τη Λευκορωσία. Ωστόσο, ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμφωνούν με αυτούς τους ισχυρισμούς.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο αξιωματούχος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι είπε ότι οι ΗΠΑ δεν βλέπουν στοιχεία ότι η Λευκορωσία σκοπεύει να συμμετάσχει στη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης