Τελευταία Νέα
Διεθνή

Georgieva (ΔΝΤ): Αν και το οικονομικό outlook είναι λιγότερο κακό, ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει

Georgieva (ΔΝΤ): Αν και το οικονομικό outlook είναι λιγότερο κακό, ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει
Η επικεφαλής του ΔΝΤ υποστήριξε ότι η άρση του lockdown στην Κίνα αναμένεται να δώσει ώθηση στην παγκόσμια ανάπτυξη
Σχετικά Άρθρα
Την άποψη πως λιγότερο κακό outlook της παγκόσμιας οικονομίας δεν σημαίνει… καλό outlook εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva μιλώντας στο πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos.
Σύμφωνα με την ίδια ο πληθωρισμός σε επίπεδο γενικών τιμών βαίνει μειούμενος ενώ την ίδια στιγμή το «άνοιγμα» της Κίνας αναμένεται να δώσει ώθηση στην παγκόσμια ανάπτυξη, με το ΔΝΤ να προβλέπει ότι η κινεζική οικονομία της θα ξεπεράσει φέτος την παγκόσμια ανάπτυξη του 2,7%, διαμορφούμενη σε 4,4%, αφού πέρυσι υποχώρησε κάτω από αυτήν για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις δεκαετίες.
«Επίσης, αυτό που άλλαξε θετικά είναι ότι είδαμε αποδεδειγμένα την ενίσχυση των αγορών εργασίας να μεταφράζεται σε δαπάνες των καταναλωτών και να κρατά την οικονομία ψηλά», είπε η ίδια.
Ωστόσο, η επικεφαλής του ΔΝΤ υπογράμμισε τους συνεχιζόμενους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης της Κίνας που οδηγεί σε υψηλότερες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου και του «φρικτού» πολέμου στην Ουκρανία που πλήττει την παγκόσμια εμπιστοσύνη, ιδίως στην Ευρώπη.
«Και η ανάπτυξη του 2,7% εξακολουθεί να είναι "όχι υπέροχη"» συμπλήρωσε η Georgieva.
«Συμπερασματικά, λοιπόν, προσέξτε να μην βρεθείτε στην άλλη πλευρά του φάσματος, από την υπερβολική απαισιοδοξία στην υπερβολική αισιοδοξία. Μείνετε ρεαλιστές που φαίνεται να εξυπηρετεί καλά τον κόσμο», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης