Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σεβόμαστε τις επιφυλάξεις Γερμανίας για τα Leopard, δεν στέλνουμε τανκ Abrams στο Κίεβο

ΗΠΑ: Σεβόμαστε τις επιφυλάξεις Γερμανίας για τα Leopard, δεν στέλνουμε τανκ Abrams στο Κίεβο
Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ σέβονται τις επιφυλάξεις της Γερμανίας όσον αφορά την προμήθεια της Ουκρανίας με τανκ Leopard υποστήριξε ο John Kirby, διευθυντής στρατηγικών επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.
«Η Γερμανία συγκαταλέγεται στους κορυφαίους υποστηρικτές της Ουκρανίας οικονομικά.
Είναι στην πρώτη γραμμή ήδη προτού αρχίσει ο πόλεμος» υποστήριξε ο Kirby, αναφέροντας πως στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης «εργάζονται πάνω στο ζήτημα αυτό με κυρίαρχο τρόπο που είναι μοναδικός στη Γερμανία, λόγω εσωτερικών ζητημάτων».
Πρέπει να το σεβαστούμε αυτό.
Είμαστε ευγνώμονες που μελετούν το ενδεχόμενο να προσφέρουν βαριά άρματα μάχης και θα περιμένουμε να δούμε την κατάληξη» υποστήριξε ο Kirby.
Το Βερολίνο έχει διαμηνύσει πως δεν θα στείλει Leopard στην Ουκρανία, εάν οι ΗΠΑ δεν στείλουν και αυτές τα βαριά τανκ M1 Abrams, προοπτική πάντως που η Ουάσινγκτον αποκλείει προς το παρόν.

Νέο πακέτο βοήθειας

Σημειώνεται πως χθες Πέμπτη 19/1 οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθεια στην Ουκρανία, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα διαφορετικών τύπων μεν, αλλά όχι τα M1 Abrams.
Στο νέο πακέτο εντάχθηκαν 59 ελαφριά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) τύπου Bradley, τα οποία προστίθενται στα άλλα 50 που υποσχέθηκε να στείλει η Ουάσινγκτον την 6η Ιανουαρίου και 90 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) τύπου Stryker.
Ο αμερικανικός στρατός θα στείλει 53 τεθωρακισμένα οχήματα ικανά να αντέξουν πλήγματα από νάρκες (MRAP) και 350 οχήματα M998.
Όσον αφορά τα Abrams, οι ΗΠΑ τονίζουν ότι δεν είναι ακόμα έτοιμες να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα, γεγονός που κατ’επέκταση επηρεάζει και το τι θα πράξει η Γερμανία.

Τι περιλαμβάνει

Επιπλέον, η νέα βοήθεια περιλαμβάνει πυρομαχικά για συστήματα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας NASAMS, πυρομαχικά για τα συστήματα του πυροβολικού HIMARS, 8 νέες συστοιχίες συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας μικρού βεληνεκούς Avenger —ικανά να προσαρμοστούν σε οχήματα και να κινούνται ταυτόχρονα με χερσαίες δυνάμεις— πυρομαχικά και υλικό διαφόρων τύπων: 20.000 οβίδες 155 χιλιοστών και 600 τέτοιες οβίδες «ακριβείας» (κατευθυνόμενες με GPS), 95.000 οβίδες 105 χιλιοστών, νάρκες, πύραυλοι κατά ραντάρ, 3 εκατομμύρια σφαίρες, συστήματα νυχτερινής όρασης κ.λπ.
Το νέο αυτό πακέτο αυξάνει στα 26,7 δισεκατομμύρια δολάρια την αξία της στρατιωτικής βοήθειας που έχει ανακοινωθεί από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία αφότου άρχισε η ρωσική εισβολή στην επικράτειά της την 24η Φεβρουαρίου 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης