Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Lavrov: Καταστροφική η πορεία των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους – Δεν θα επιτρέψουμε να πλησιάσουν τα σύνορά μας

Μήνυμα Lavrov: Καταστροφική η πορεία των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους – Δεν θα επιτρέψουμε να πλησιάσουν τα σύνορά μας
Βαθιά ανησυχία για την καταστροφική πορεία των Ηνωμένων Πολιτειών και των δορυφόρων τους και την επέκταση του ΝΑΤΟ, εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία και η Λευκορωσία εξέφρασαν για άλλη μια φορά την ανησυχία τους για την καταστροφική πολιτική των ΗΠΑ, την επέκταση του ΝΑΤΟ και την προσέγγιση των στρατιωτικών υποδομών της Συμμαχίας στα σύνορά τους, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov σε συνέντευξη Τύπου μετά από κοινή συνεδρίαση των συμβουλίων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών την Πέμπτη (19/1/2023).
«Εκφράσαμε για άλλη μια φορά βαθιά ανησυχία για την καταστροφική πορεία των Ηνωμένων Πολιτειών και των δορυφόρων τους, την επέκταση του ΝΑΤΟ, την προσέγγιση των στρατιωτικών δυνάμεων και της στρατιωτικής υποδομής της Συμμαχίας στα κοινά μας σύνορα, η οποία οδηγεί σε κλιμάκωση της στρατιωτικής και πολιτικής έντασης που δεν μπορεί να συνεχιστεί. χωρίς αντίδραση από την πλευρά μας», είπε ο Lavrov σύμφωνα με το Tass.
Οι υπουργοί Εξωτερικών συμμερίστηκαν επίσης την άποψη ότι η Δύση έχει μετατρέψει την Ουκρανία σε προκεχωρημένο φυλάκιο για ενέργειες κατά των δύο χωρών.

Η Ουκρανία βάση κατά της Ρωσίας

«Βλέπουμε ότι η λεγόμενη συλλογική Δύση έχει μετατρέψει την Ουκρανία σε βάση για περαιτέρω στρατιωτική και πολιτική ανάπτυξη του μετασοβιετικού χώρου, βάση για ανατρεπτικές δραστηριότητες εναντίον της Ένωσης και ωθεί άμεσα το Κίεβο προς τη δημιουργία άμεσων απειλών για τα ζωτικά συμφέροντα της Ρωσίας και της Λευκορωσίας», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τον Lavrov η ενίσχυση της κοινής περιφερειακής ομάδας στρατευμάτων στο έδαφος της δημοκρατίας, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 με απόφαση των προέδρων, αποτελεί μέρος της απάντησης από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης