Τελευταία Νέα
Διεθνή

Qatargate: Καταγγελία για βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα από την πλευρά της Εύας Καϊλή

Qatargate: Καταγγελία για βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα από την πλευρά της Εύας Καϊλή
Κλείνοντας, οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή ανέφεραν: «Ζητήσαμε και πάλι την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή με εναλλακτικά μέτρα, όπως το ηλεκτρονικό βραχιόλι ή άλλα παρόμοια μέτρα»
Σε καταγγελίες για βασανιστήρια και για μεσαιωνικές συνθήκες προχώρησαν οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, η οποία έχει προφυλακιστεί για εμπλοκή στο Qatargate.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας και εν αναμονή της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου για το αν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή αν θα αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, ο κ. Δημητρακόπουλος και ο κ. Ριζόπουλος, υποστήριξαν πως η πελάτισσά τους έμεινε στην απομόνωση για 16 ώρες, χωρίς να έχει τη δυνατότητα ούτε να ζεσταθεί ούτε να περιποιηθεί τον εαυτό της.

«Δεν της επέτρεψαν να κοιμηθεί για 16 ώρες»

«Δεν της επέτρεψαν να κοιμηθεί για 16 ώρες. Και σε αυτό το διάστημα, όπως συμβαίνει με όλες τις γυναίκες μία φορά τον μήνα, είχε πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν ούτε να πλυθεί.
Όλα αυτά σημαίνουν βασανιστήρια, όλα αυτά παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όλα αυτά θυμίζουν Μεσαίωνα. Αυτά μου είπε η κ. Καϊλή να σας μεταφέρω», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.
«Δεν θα σταματήσω ποτέ να λέω ότι είναι αθώα», εξηγεί σε άλλο σημείο ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
«Η Εύα Καϊλή δεν είχε ποτέ καμία επαγγελματική συνεργασία με τον κύριο Παντσέρι.
Από το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου η Εύα Καϊλή τέθηκε σε απομόνωση με απόφαση του ανακριτή. Την κρατούσαν επί 16 ώρες σε ένα κελί της αστυνομίας, όχι στη φυλακή, στο κρύο, δεν της έδιναν δεύτερη κουβέρτα, της έπαιρναν το παλτό της, το φως ήταν συνεχώς αναμμένο και δεν της επέτρεπε να κοιμηθεί, είχε περίοδο με πολύ αίμα και δεν της επέτρεπαν να πλυθεί».
«Η Εύα Καϊλή», συνεχίζει ο δικηγόρος, «αντιμετωπίζει κατηγορίες, αλλά υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας. Είμαστε στην Ευρώπη! Αυτές οι συμπεριφορές παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αυτά τα γεγονότα συνιστούν βασανιστήρια, αυτά τα γεγονότα αντικατοπτρίζουν τον Μεσαίωνα. Ελπίζω σε μια δίκαιη δίκη, είμαστε στην Ευρώπη».
Κλείνοντας, οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή ανέφεραν: «Ζητήσαμε και πάλι την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή με εναλλακτικά μέτρα, όπως το ηλεκτρονικό βραχιόλι ή άλλα παρόμοια μέτρα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης