Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Παραίτηση σοκ της πρωθυπουργού Yacinda Ardern – Δεν έχω άλλη ενέργεια

Νέα Ζηλανδία: Παραίτηση σοκ της πρωθυπουργού Yacinda Ardern – Δεν έχω άλλη ενέργεια
Θα ψάξετε πολλούς λόγους για αυτήν την απόφαση, αλλά είμαι απλά άνθρωπος είπε η Ardern
Σε μια κίνηση – σοκ που αιφνιδίασε τη διεθνή κοινότητα η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Yacinda Ardern ανακοίνωσε την παραίτηση της από το αξίωμα, υποστηρίζοντας πως δεν έχει άλλη ενέργεια για να συνεχίσει για μια ακόμα θητεία.
H 42χρονη Ardern ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί το αργότερο έως τις 7 Φεβρουαρίου και δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή της με το κόμμα των Εργατικών, οι οποίοι πλέον θα πρέπει να αναζητήσουν και να εκλέξουν το νέο αρχηγό τους, ο οποίος και θα τους οδηγήσει προς τις κάλπες του ερχόμενου Οκτωβρίου.
«Απλούστατα δεν έχω την ενέργεια για ακόμη τέσσερα χρόνια.
Αυτό το καλοκαίρι ήλπιζα να βρω έναν τρόπο να προετοιμαστώ όχι μόνο για έναν ακόμα χρόνο αλλά για μια ακόμα θητεία.
Δεν το κατάφερα.
Ξέρω ότι θα υπάρξει πολλή συζήτηση μετά από αυτήν την απόφαση για το ποιος είναι ο «πραγματικός» λόγος της παραίτησης...
Η μόνη ενδιαφέρουσα οπτική γωνία που θα βρείτε είναι ότι μετά από έξι χρόνια μεγάλων προκλήσεων, είμαι απλά ένας άνθρωπος
Οι πολιτικοί είμαστε άνθρωποι.
Δίνουμε ό,τι μπορούμε, για όσο διάστημα μπορούμε, και μετά είναι καιρός να φύγουμε.
Και για μένα, είναι καιρός» υποστήριξε η Ardern, η οποία ανέλαβε σε ηλικία 37 ετών την πρωθυπουργία μιας κυβέρνησης συμμαχίας το 2017, πριν οδηγήσει τους Εργατικούς σε έναν εκλογικό θρίαμβο το 2020.

Εκλογή νέου ηγέτη

Το τελευταίο διάστημα η δημοτικότητα της Ardern και του Εργατικού Κόμματος είναι σε καθοδική πορεία ενόψει μάλιστα των εκλογών που έχουν προκηρυχθεί για τις 14 Οκτωβρίου.
Ωστόσο, η Ardern κατέστησε σαφές πως η αποχώρηση της δεν έχει πολιτικά «κίνητρα».
«Δεν αποχωρώ επειδή πιστεύω πως δεν μπορούμε να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, αλλά επειδή πιστεύω πως μπορούμε, και πως θα το κάνουμε» τόνισε η Ardern.
Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, οι Εργατικοί θα πρέπει να εκλέξουν το νέο ηγέτη τους έως την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιανουαρίου.
«Το ότι έγινα πρωθυπουργός είναι η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου και θέλω να ευχαριστήσω τους Νεοζηλανδούς για το προνόμιο που μου έδωσαν να κυβερνήσω τη χώρα για πεντέμισι χρόνια.
Όμως μαζί με το προνόμιο έρχεται η ευθύνη, συμπεριλαμβανομένης της ευθύνης να ξέρεις πότε είσαι πρόσωπο κατάλληλο για να κυβερνήσει και πότε δεν είσαι» υπογράμμισε η Ardern.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης