Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση Sanchez (Ισπανία) σε Γαλλία, Γερμανία για διαπραγματεύσεις με Putin

Έκκληση Sanchez (Ισπανία) σε Γαλλία, Γερμανία για διαπραγματεύσεις με Putin
Πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας
Σχετικά Άρθρα
Έκκληση σε Γερμανία και Γαλλία να αναλάβουν πρωτοβουλία προκειμένου να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sanchez.
Σε τοποθέτηση του στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο Sanchez είπε πως «είναι σημαντικό να διατηρήσουμε επαφή με τον Putin».
«Τάσσομαι σθεναρά για παράδειγμα υπέρ της ιδέας οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας να αναλάβουν πρωτοβουλία για να γίνουν διαπραγματεύσεις» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Sanchez, επισημαίνοντας πως θα μπορούσε να υπάρξει μια αναβίωση του λεγόμενου σχήματος της Νορμανδίας (Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, Ουκρανία), στο πλαίσιο του οποίου διεξάγονταν διαπραγματεύσεις προτού ο ρωσικός στρατός εισβάλλει στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Θα στήριζε η ΕΕ

Σύμφωνα με τον Sanchez, μια τέτοια πρωτοβουλία θα τη στήριξαν και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ.
Ερωτηθείς εάν μια τέτοια κίνηση θα την εκλάμβανε ο πρόεδρος Putin ως αδυναμία της Δύσης, ο Ισπανός πρωθυπουργός απάντησε αρνητικά.
Σημειώνεται πως η Ισπανία υποστήριξε πως δεν εξετάζει αυτή τη στιγμή την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία, χωρίς να αποκλείει την πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο μελλοντικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης