Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ για τη συντριβή του ουκρανικού ελικοπτέρου – Το μήνυμα Biden για τον νεκρό υπουργό

Οι ΗΠΑ για τη συντριβή του ουκρανικού ελικοπτέρου – Το μήνυμα Biden για τον νεκρό υπουργό
Το μήνυμα του Λευκού Οίκου για τον θάνατο του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη συντριβή ενός ελικοπτέρου στις 18/1/2023, κοντά στο Κίεβο, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον θα τιμήσει τον υπουργό Εσωτερικών ο οποίος έχασε τη ζωή του, τηρώντας τη δέσμευσή της να διαφυλάξει τη δημοκρατία στην Ουκρανία.
Ο Biden και η πρώτη κυρία Jill «θρηνούν μαζί με όλους εκείνους που βυθίστηκαν στο πένθος λόγω αυτής της σπαρακτικής τραγωδίας», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.
Στην ανακοίνωσή του, το προεδρικό ζεύγος χαιρετίζει τον υπουργό Denis Monastyrsky, «έναν μεταρρυθμιστή και πατριώτη» που κατέβαλε προσπάθειες για να αντιμετωπίσει την επίθεση της Ρωσίας και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της δημοκρατίας στην Ουκρανία.
«Θα συνεχίσουμε να τιμούμε την κληρονομιά του, μέσω των προσπαθειών μας για την ενίσχυση των ουκρανικών θεσμών και της αδιάλειπτης συνεργασίας μας με τον ουκρανικό λαό για να διατηρήσουμε φωτεινή τη φλόγα της ελευθερίας», πρόσθεσε ο Biden.
Από τη συντριβή του ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό παιδί.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου John Kirby είπε ότι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν τα αίτια της συντριβής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης