Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Μικρές απώλειες 0,2%, στα 1.907 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Μικρές απώλειες 0,2%, στα 1.907 δολάρια η ουγγιά
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα υπόλοιπα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα
Με ήπια πτώση 0,2% έκλεισε ο χρυσός αν και σε μεγάλο μέρος της συνεδρίασης κινήθηκε ανοδικά, λόγω της δημοσίευσης οικονομικών στοιχείων που αναπτέρωσαν τις ελπίδες των αγορών ότι πλησιάζει ο τερματισμός του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της Fed.
Κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, τα μακροοικονομικά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας έδειξαν απροσδόκητη πτώση των τιμών χονδρικής τον Δεκέμβριο αλλά και μείωση των λιανικών πωλήσεων, αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες για τερματισμό του κύκλου νομισματικής σύσφιξης που ακολουθεί η Fed.
Όπως σημείωνε ο Naeem Aslam της Avatrade, «οι traders πιστεύουν ότι η Fed είναι μάλλον απίθανο να τηρήσει επιθετική στάση με την οικονομία να αποδυναμώνεται», κάτι που λειτούργησε υποστηρικτικά για το χρυσό, ο οποίος έφτασε έως και τα 1.929,8 δολ. ενδοσυνεδριακά, καταγράφοντας υψηλό από τις 25 Απριλίου του 2022.
Αργότερα όμως βγήκε ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λιούις James Bullard και δήλωσε η Fed πρέπει να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια και να τα διατηρήσει στη ζώνη 5,25% - 5,50% για όλο το 2023, ενώ σε ανάλογη κατεύθυνση κινούνταν και οι δηλώσεις της Loretta Mester, προέδρου της Fed του Κλίβελαντ.
Το αποτέλεσμα αυτών των δηλώσεων ήταν να ανακάμψει το δολάριο και ο χρυσός να διαγράψει τα αρχικά κέρδη του.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε στα 1.907 δολάρια η ουγγιά με απώλειες 0,2% ή 2,9 δολαρίων.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε κατά 1,8% στα 23,647 δολάρια η ουγγιά, το παλλάδιο έχασε 1,6% στα 1.706 δολ., η πλατίνα σημείωσε απώλειες 0,3% στα 1.043,7 δολ. ενώ ο χαλκός σημείωσε μικρά κέρδη 0,3% στα 4,234 δολ. η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης