Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Οι ΗΠΑ επιτέλους κατάλαβαν ότι δεν έχει νόημα να αποκτήσουν έναν ακόμα…Guaido στη Συρία

Lavrov: Οι ΗΠΑ επιτέλους κατάλαβαν ότι δεν έχει νόημα να αποκτήσουν έναν ακόμα…Guaido στη Συρία
Η Ρωσία διαμεσολαβήτρια για τη βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας - Συρίας
Η Τουρκία στηρίζει την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Συρία και ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας για το θέμα, καθώς μια τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών βρίσκεται στα σκαριά δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov.
«Η Τουρκία, όπως γνωρίζετε, μίλησε για εξομάλυνση των σχέσεων με τη Δαμασκό.
Ο πρόεδρος Erdogan ανέφερε ότι ήταν έτοιμος να συναντηθεί με τον Σύρο ομόλογό του Assad.
Μας ζήτησαν να βοηθήσουμε, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Τουρκίας και της Συρίας με τη βοήθεια της Ρωσίας. και μια συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών βρίσκεται στα σκαριά», είπε ο Lavrov.

Ένας ακόμα αποτυχημένος Guaido

Σημείωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ συνειδητοποίησαν επίσης πως είναι απαραίτητο να συνεργαστούν με τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο Bashar Assad.
«Οι Αμερικανοί συνειδητοποίησαν ότι δεν έχει νόημα να διατηρήσουν κάποιου είδους Guaido (σ.σ. φιλοδυτική αντιπολίτευση Βενεζουέλας) και είναι απαραίτητο να συνεργαστούν με αυτούς που έχουν λαϊκή εντολή. Τώρα αναδύονται οι ίδιες τάσεις όσον αφορά τον Assad.
Επιπλέον, τόνισε ότι η Δύση δεν επιθυμεί την επιστροφή των προσφύγων στη Συρία, ενώ ο όγκος της ανθρωπιστικής βοήθειας που παρέχεται στη Δαμασκό είναι από τους χαμηλότερους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης