Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν απέκλεισε μελλοντική εξαγορά της Monte dei Paschi ο CEO της Unicredit

Δεν απέκλεισε μελλοντική εξαγορά της Monte dei Paschi ο CEO της Unicredit
Η Monte dei Paschi άντλησε κεφάλαια ύψους 2,5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο

Ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit Andrea Orcel δεν απέκλεισε την Τετάρτη ότι η ιταλική τράπεζα θα επανεξετάσει στο μέλλον μια πιθανή εξαγορά της Monte dei Paschi di Siena, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών το 2021.
Η Monte dei Paschi ανήκει κατά 64% στο ιταλικό κράτος, το οποίο πρέπει τελικά να μειώσει το μερίδιό του για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις επανακρατικοποίησης που δόθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την περίοδο της διάσωσης.
"Νομίζω ότι η Monte dei Paschi έχει πάρει διαφορετική κατεύθυνση στη στρατηγική της.
Προς το παρόν προχωρούν μόνοι τους. Και έχουν αυξήσει τα κεφάλαιά τους, εξορθολογίζουν την τράπεζα, αναδιαρθρώνουν την τράπεζα", δήλωσε ο Orcel σε συνέντευξή του στο CNBC.
"Κάνουν καλή δουλειά. Και αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σχετικά με αυτό. Οπότε πρέπει να το κάνουν αυτό, και μετά θα δούμε", τόνισε όταν ρωτήθηκε σχετικά με δημοσίευμα του Reuters ότι η UniCredit εξακολουθεί να θεωρείται ως πιθανός αγοραστής της Monte dei Paschi, μαζί με την Banco BPM.

H Monte στις αγορές

Η Monte dei Paschi άντλησε κεφάλαια ύψους 2,5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο, παρά τις δύσκολες αγορές, για να χρηματοδοτήσει χιλιάδες οικειοθελείς αποχωρήσεις προσωπικού και να μειώσει το κόστος.
H πρωθυπουργός Giorgia Meloni δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι η κατάσταση της Monte dei Paschi είχε αντιμετωπιστεί με λάθος τρόπο από την προηγούμενη κυβέρνηση και ότι μια επανακρατικοποίηση θα πρέπει να συμβάλει στην εξασφάλιση ότι η Ιταλία θα έχει αρκετούς μεγάλους τραπεζικούς ομίλους.
Πηγή στο γραφείο του υπουργικού συμβουλίου της Meloni δήλωσε τότε στο Reuters ότι το σχόλιο αυτό υποδήλωνε ότι η κυβέρνηση ήταν επιφυλακτική απέναντι στον Orcel, δεδομένων των αποτυχημένων διαπραγματεύσεων - γεγονός που μπορεί να δώσει προβάδισμα στην Banco BPM.

Εύσημα σε Meloni

Ο Orcel επαίνεσε τη δεξιά κυβέρνηση Meloni λέγοντας ότι είχε λάβει "σκληρές" οικονομικές αποφάσεις από την αρχή και ότι ο προϋπολογισμός του 2023 ήταν "αρκετά σταθερός και προσεκτικός".
"Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει τις πολιτικές του (προηγούμενου πρωθυπουργού Μάριο) Ντράγκι", δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης