Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (ΕΚΤ): Θα αποφύγουμε την ύφεση το 2023 - Ο πληθωρισμός θα κορυφωθεί το α' 6μηνο

Villeroy (ΕΚΤ): Θα αποφύγουμε την ύφεση το 2023 - Ο πληθωρισμός θα κορυφωθεί το α' 6μηνο
Ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει τον στόχο της ΕΚΤ έως τέλος του 2024 - 2025
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα αποφύγει την ύφεση το 2023 εξέφρασε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος της ΕΚΤ, Francois Villeroy de Galhau.
«Θα πρέπει να αποφύγουμε την ύφεση φέτος» είπε ο Villeroy μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg και συμπλήρωσε πως «ο πληθωρισμός θα φτάσει στο υψηλότερο σημείο το α' εξάμηνο του 2023». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πληθωρισμός αναμένεται να επιστρέψει στον στόχο της ΕΚΤ έως το τέλος του 2024 με 2025.
Παράλληλα, ο Villeroy επεσήμανε πως εξακολουθεί να ισχύει το guidance της επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, ότι το κόστος δανεισμού θα συνεχίσει να αυξάνεται με βήματα 50 μονάδων βάσης για κάποιο χρονικό διάστημα.
Εξάλλου, σε χθεσινές δηλώσεις του, ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης είχε επισημάνει ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω, σημειώνοντας ότι η μάχη κατά του πληθωρισμού –που πολύ πρόσφατα υποχώρησε από διψήφια ποσοστά– δεν έχει ακόμα τελειώσει. «Η μεγάλη αντίσταση της οικονομίας σήμερα μας δίνει τα μέσα ώστε να αυξάνουμε τα επιτόκια, με ρεαλιστικό, λογικό τρόπο και έτσι να νικήσουμε τον πληθωρισμό» ανέφερε μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης