Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στο 10,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο 2022 - Τα βλέμματα στην BoE

Βρετανία: Στο 10,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο 2022 - Τα βλέμματα στην BoE
Οι αγορές αναμένουν ότι η BoE θα αυξήσει το βασικό επιτόκιό της στο 4% από 3,5%
Στο 10,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Δεκέμβριο από 10,7% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν την Τετάρτη.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή της Βρετανίας θα μειωνόταν στο 10,5% τον Δεκέμβριο, απομακρυνόμενος περαιτέρω από το υψηλό 41 ετών του Οκτωβρίου (11,1%).
Ο βασικός ΔΤΚ - ο οποίος δεν περιλαμβάνει την ενέργεια, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό - παρέμεινε αμετάβλητος στο 6,3% τον Δεκέμβριο.
Η Τράπεζα της Αγγλίας προέβλεψε τον Νοέμβριο ότι ο γενικός ΔΤΚ θα μειωθεί σε περίπου 5% έως το τέλος του 2023, καθώς οι τιμές της ενέργειας σταθεροποιούνται, αλλά οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν προειδοποιήσει για συνεχιζόμενη ανοδική πίεση στον πληθωρισμό από τη στενότητα της αγοράς εργασίας και άλλους παράγοντες.
Οι αγορές αναμένουν ότι η BoE θα αυξήσει το βασικό επιτόκιό της στο 4% από 3,5% στις 2 Φεβρουαρίου, όταν θα δημοσιεύσει επίσης την τριμηνιαία επικαιροποίηση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης