Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Περιπέτεια στον αέρα με αίσιο τέλος για αεροσκάφος της Qantas – Προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Σίδνεϊ

Αυστραλία: Περιπέτεια στον αέρα με αίσιο τέλος για αεροσκάφος της Qantas – Προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Σίδνεϊ
Το  Boeing 737-838 εκτελούσε την πτήση QF144 από το Auckland της Νέας Ζηλανδίας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας
Προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ το αεροσκάφος της Qantas που εξέπεμψε σήμα κινδύνου στον αέρα λόγω σπάνιας βλάβης στον κινητήρα.
Το αεροσκάφος, ένα Boeing 737-838, εκτελούσε την πτήση QF144 από το Auckland της Νέας Ζηλανδίας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, έχοντας πάνω από 100 επιβάτες.
Οι επιβάτες του κατάλαβαν ότι είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου ο πιλότος την ώρα της προσγείωσης, αντικρίζοντας τα οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα που είχαν τεθεί σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαζόταν να επέμβουν στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ.
Το σήμα «Mayday» αργότερα υποβαθμίστηκε σε «Pan» (πιθανή βοήθεια απαιτείται), που ειδοποιεί τις αρμόδιες αρχές εναέριου χώρου για μια μη φυσιολογική κατάσταση, προκειμένου στο αεροσκάφος να δοθεί προτεραιότητα για προσγείωση και υποδηλώνει μια λιγότερο σοβαρή κατάσταση.
Πάντως, τη στιγμή που σταμάτησε ο κινητήρας πάνω από τη θάλασσα της Τασμανίας περίπου μία ώρα πριν από την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο, όπως ανέφεραν οι επιβάτες, αισθάνθηκαν ένα ελαφρύ ρίγος, αλλά δεν ενημερώθηκαν για το σήμα κινδύνου.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Qantas, το αεροσκάφος αντιμετώπισε πρόβλημα σε έναν από τους δύο κινητήρες του και εξέδωσε Mayday (σήμα κινδύνου), εξηγώντας ότι είναι σπάνιο να σβήνει κινητήρας, οι πιλότοι είναι εκπαιδευμένοι και τα αεροσκάφη είναι σχεδιασμένα να μπορούν να πετούν για μεγάλο διάστημα με έναν κινητήρα.
Η υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Catherine King, σε ανάρτησή της στο twitter συνεχάρη το πλήρωμα, γράφοντας «μπράβο στο έμπειρο πλήρωμα που επέστρεψε το αεροπλάνο με ασφάλεια στο σπίτι», ενώ σημείωσε πως «η αεροπορική βιομηχανία της Αυστραλίας είναι από τις ασφαλέστερες στον κόσμο λόγω του αφοσιωμένου προσωπικού που εργάζεται στα αεροπλάνα και στα παρασκήνια».
king.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης