Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι αναζητούν οι Ρώσοι στο Ντουμπάι; - Ο ρόλος του σεΐχη στις σχέσεις Μόσχας - Κιέβου

Τι αναζητούν οι Ρώσοι στο Ντουμπάι; - Ο ρόλος του σεΐχη στις σχέσεις Μόσχας - Κιέβου
Τον Οκτώβριο, ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας, Dmitry Peskov, επιβεβαίωσε τον αναπόσπαστο ρόλο των ΗΑΕ στην ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου
Οι Ρώσοι υπήκοοι έχουν γίνει η μεγαλύτερη ομάδα αγοραστών ακινήτων στο Ντουμπάι μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, οδηγώντας τις πωλήσεις σε νέο ρεκόρ σύμφωνα με το Sputnik.
Το 2022, το Ντουμπάι κατέγραψε περισσότερες από 86.000 πωλήσεις, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2009 με 80.000 πωλήσεις, σύμφωνα με τη μεσιτική εταιρεία Better Homes που εδρεύει στο Ντουμπάι.
Η εκτιμώμενη αξία των ακινήτων που θα αγοραστούν το 2022 ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 56,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια αύξηση σχεδόν 80% από το 2021.
Ωστόσο, η αγορά ακινήτων στο Ντουμπάι δεν είδε μόνο μια ώθηση στις πωλήσεις λόγω των γεωπολιτικών γεγονότων που εκτυλίσσονται στην Ευρώπη, αλλά έγινε επίσης καταφύγιο για τραπεζίτες που διαφεύγουν από τους αυστηρούς κανόνες του lockdown στην Ασία, ισραηλινούς επενδυτές που εκμεταλλεύτηκαν τους κανονισμούς  Abraham Accords, επενδυτές κρυπτογράφησης και διαχειριστές hedge funds.
Image
Διευκολύνσεις από το νόμο

Επιπλέον, οι νέοι επιεικείς νόμοι της πόλης διευκόλυναν επίσης τους ξένους να επενδύσουν σε ακίνητα, καθώς και η χαλάρωση των περιορισμών COVID-19 πολύ νωρίτερα από τον υπόλοιπο κόσμο.
Τα ακίνητα είναι ένας από τους πιο κρίσιμους τομείς της πόλης, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τρίτο της οικονομίας.
Ο "τομέας των ακινήτων του Ντουμπάι έχει αποδείξει την ικανότητά του να διατηρήσει την ταχεία ανάπτυξή του και να ενισχύσει την ελκυστικότητά του ως επενδυτικού μαγνήτη", δήλωσε ο Sultan Butti bin Mejren, γενικός διευθυντής του κυβερνητικού Dubai Land Department.
"Ο τομέας πρόκειται να επιτύχει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στο μέλλον", πρόσθεσε.
Τα ΗΑΕ αποτελούν ουδέτερο έδαφος για τους Ρώσους επενδυτές και μάλιστα συμμετέχουν ενεργά στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπόλεμων χωρών.
Τον Οκτώβριο, ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας, Dmitry Peskov, επιβεβαίωσε τον αναπόσπαστο ρόλο των ΗΑΕ στην ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.
Ο επικεφαλής των ΗΑΕ, σεΐχης Mohammed bin Zayed al-Nahyan (MbZ) ενημέρωσε τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin για την ουκρανική συναίνεση σε διάφορα θέματα.
Ο Putin, σε αντάλλαγμα, ευχαρίστησε τον MbZ κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Αγία Πετρούπολη για τη διαμεσολάβησή του στην ανταλλαγή κρατουμένων και την αφοσίωσή του στην επίλυση περιφερειακών και ανθρωπιστικών ζητημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης