Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκπληξη από Γερμανία - Σε θετικό έδαφος ο ZEW για πρώτη φορά από την εισβολή στην Ουκρανία

Έκπληξη από Γερμανία - Σε θετικό έδαφος ο ZEW για πρώτη φορά από την εισβολή στην Ουκρανία
O δείκτης ZEW σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2022
Το κλίμα των επενδυτών απέναντι στη γερμανική οικονομία ανέκαμψε απροσδόκητα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον βασικό μηνιαίο δείκτη εμπιστοσύνης, επιστρέφοντας σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Ο δείκτης μελλοντικού κλίματος του think tank ZEW για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ανέκαμψε στο 16,9 για τον μήνα, από -23,3 τον Δεκέμβριο.
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν τον δείκτη στο -15.
Η ευνοϊκότερη κατάσταση στις αγορές ενέργειας και τα ανώτατα όρια τιμών ενέργειας της γερμανικής κυβέρνησης αποτέλεσαν σημαντικούς παράγοντες για τη βελτίωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ZEW, καθηγητή Achim Wambach.
Η βελτίωση των συνθηκών εξαγωγών για τη γερμανική οικονομία με την άρση των περιορισμών COVID από την Κίνα οδήγησε σε σημαντική αύξηση των προσδοκιών για τα κέρδη των εξαγωγικών και ενεργοβόρων κλάδων.
Οι προοπτικές για συνεχή μείωση του πληθωρισμού έχουν ενισχύσει τις προσδοκίες για τους τομείς που σχετίζονται με την κατανάλωση, πρόσθεσε ο καθηγητής Wambach.
Η αξιολόγηση των τρεχουσών συνθηκών βελτιώθηκε επίσης, αλλά μόνο ελαφρώς, καθώς αυξήθηκε στο -58,6 από -61,4 ένα μήνα νωρίτερα. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης