Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλες αλλαγές στο ρωσικό στρατό - Αυξάνεται η δύναμη σε 1,5 εκατ. στρατιώτες

Μεγάλες αλλαγές στο ρωσικό στρατό - Αυξάνεται η δύναμη σε 1,5 εκατ. στρατιώτες
Οι αλλαγές αυτές καθίστανται απαραίτητες λόγω του «πολέμου των αντιπροσώπων» που διεξάγει στην Ουκρανία η Δύση αναφέρει το Κρεμλίνο
Μεγάλες αλλαγές στη διοίκηση και στη λειτουργία του ρωσικού στρατού για την περίοδο από το 2023 έως το 2026 ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergey Shoigu, τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως αυξάνεται η δύναμη του σε 1,5 εκατομμύρια στρατιώτες.
Ο Shoigu έκανε γνωστό πως πέρα από τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές που αποσκοπούν στην ενίσχυση των μαχητικών ικανοτήτων και δυνατοτήτων του ναυτικού, της αεροπορίας και των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων.
«Μόνο με την ενίσχυση των βασικών δομικών στοιχείων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δυνατό να διασφαλιστεί η στρατιωτική ασφάλεια του κράτους και να προστατευθούν οι νέες οντότητες και οι κρίσιμες εγκαταστάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας» τόνισε ο Shoigu.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov είπε ότι οι αλλαγές αυτές καθίστανται απαραίτητες λόγω του «πολέμου των αντιπροσώπων» που διεξάγει στην Ουκρανία η Δύση.

Καμία νέα επιστράτευση

Μάλιστα ο Peskov, αναφερόμενος στα περί μιας νέας κινητοποίησης, απέκλεισε κατηγορηματικά το σενάριο μιας δεύτερης επιστράτευσης Ρώσων πολιτών.
Σύμφωνα με τον Peskov, οι πληροφορίες αυτές διακινούνται κυρίως από το εξωτερικό, υποστηρίζοντας για ακόμα μια φορά πως ο πρόεδρος Putin έχει επανειλημμένα τονίσει πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Στα 1,5 εκατομμύρια οι στρατιώτες

Όπως είπε ο Shoigu, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των ενόπλων δυνάμεων σε 1,5 εκατομμύρια στρατιώτες.
Η σχετική εισήγηση είχε γίνει από τον Shoigu στις 21 Δεκεμβρίου, η οποία τελικά έγινε αποδεκτή από τον Ρώσο πρόεδρο.
Σημειώνεται πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας αποτελούνταν από 1 εκατομμύριο στρατιώτες στις αρχές του 2022, αριθμός που αυξήθηκε σε 1,15 εκατομμύρια στρατιώτες από τις αρχές του 2023.

Αλλαγές

Στο πλαίσιο των αλλαγών αυτών, ο Shoigu υπογράμμισε πως η Ρωσία θα έχει δύο νέες στρατιωτικές περιφέρειες - στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη -, ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν «αυτοδύναμες ομάδες στρατευμάτων» στα νέα εδάφη που απέκτησε η Ρωσική Ομοσπονδία - πρόκειται για τις επαρχίες του Donetsk, του Luhansk, του Kherson, του Zaporizhia – καθώς και ένα σώμα στρατού στα Καρέλια.
Στις αλλαγές αυτές συμπεριλαμβάνονται και νέα μηχανοκίνητα και αεροπορικά στρατιωτικά τμήματα, η αναδιοργάνωση επτά ταξιαρχιών καθώς και η ενίσχυση του ναυτικού, της αεροπορίας και των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων της Ρωσίας.
Συγκεκριμένα, ανέφερε πως προτείνει την ανάπτυξη πέντε επιπλέον μεραρχιών πυροβολικού, τη δημιουργία πέντε ακόμα μεραρχιών πεζοναυτών καθώς και την ενίσχυση των αεροδιαστημικών δυνάμεων με 9 συντάγματα και 6 ταξιαρχίες.

Εκσυγχρονισμός

Σύμφωνα με τον Shoigu, όλες αυτές οι αλλαγές θα πρέπει να συνδυαστούν με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και να συγχρονιστούν με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα προμήθεια όπλων, στρατιωτικού και τεχνικού εξοπλισμού.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επισήμανε την ανάγκη της έγκαιρης παράδοσης όπλων και εξοπλισμού σε στρατιωτικές μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης