Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Τα αφεντικά της Δύσης καλούν το Κίεβο να συνεχίσει να πολεμά - Αδύνατη η επιστροφή της Κριμαίας

Ρωσία: Τα αφεντικά της Δύσης καλούν το Κίεβο να συνεχίσει να πολεμά - Αδύνατη η επιστροφή της Κριμαίας
Πιθανή μια συνάντηση των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ – Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
(upd) Τα αφεντικά του Κιέβου δεν το αφήνουν να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για την ειρήνη στην Ουκρανία υποστήριξε ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, Sergei Naryshkin, ο οποίος δεν απέκλεισε μια νέα συνάντηση με τον διευθυντή της CIA, William Burns.
«Τα υπερατλαντικά αφεντικά του καθεστώτος του Κιέβου δεν επιτρέπουν να φύγει ο φάκελος της Ουκρανίας από τους νεκρούς» υποστηρίζει ο Naryshkin, ο οποίος αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις που διεξήγαγαν Ρωσία – Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη, όταν και όπως είπε, είχαν επιτευχθεί βασικές συμφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών.
«Από την Ουάσινγκτον, από το Λονδίνο είπαν στους συντρόφους του Κιέβου: Όχι, καμία ειρηνική διαπραγμάτευση, καμία ειρήνη.
Σας έχουμε δώσει δεκάδες δισεκατομμύρια, έχουμε επενδύσει σε εσάς, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε σας με χρήματα, όπλα.
Το καθήκον σας είναι απλό: πηγαίνετε να πολεμήσετε» λέει ο Naryshkin.

Αδύνατη η επιστροφή της Κριμαίας

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα του Κιέβου περί επιστροφής στην Ουκρανία της Κριμαίας, ο Naryshkin είπε ότι αυτό είναι αδύνατο.
Επίσης, ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών υποστήριξε πως η Ρωσία μπόρεσε κατά μια έννοια να σταματήσει την Ουκρανία και την απειλή δημιουργίας μιας «βρώμικης βόμβας»
«Οι ενέργειές μας είχαν στόχο να εμποδίσουν ορισμένα έργα ή προθέσεις της ουκρανικής πλευράς να δημιουργήσει μια βρώμικη βόμβα, και ακόμη περισσότερο να χρησιμοποιήσει» υπογράμμισε ο Naryshkin.

Πιθανή νέα συνάντηση

Όπως είπε ο Naryshkin, είναι πιθανή μια νέα συνάντηση με τον William Burns, τον επικεφαλής της CIA, με τον οποίο είχε ήδη συναντηθεί τον περασμένο Νοέμβριο στην Άγκυρα.
Πληροφορίες από Αμερικάνους αξιωματούχους είχαν αναφέρει πως σε αυτή τη συνάντηση ο Burns είχε επισημάνει στον Naryshkin τις συνέπειες από μια χρήση πυρηνικών όπλων από τη ρωσική πλευρά, ενώ βασικό θέμα ήταν και η ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας.
Ο Naryshkin είπε ότι η συνάντηση αυτή ήταν ουσιώδης και ότι είχε επιτρέψει στη Ρωσία να αποσαφηνίσει πολλές από τις θέσεις τους.

Συνεργασία με Κίνα, Ιράν

Ο Naryshkin υποστήριξε πως η Ρωσία έχει μια άνευ προηγουμένου συνεργασία με την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης και της ανταλλαγής μεγάλου αριθμού πληροφοριών, ενώ είπε πως η ρωσική πλευρά δημιουργεί ευρείες διασυνδέσεις στον τομέα των πληροφοριών με το Ιράν.
Επιπλέον, σημείωσε ότι κατά καιρούς είχε επικοινωνία και με επικεφαλής ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών για την κατάσταση στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης