Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος οι υποβαθμίσεις προβλέψεων από το ΔΝΤ - Georgieva: Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης το 2023, από το 2024 η ανάκαμψη

Τέλος οι υποβαθμίσεις προβλέψεων από το ΔΝΤ - Georgieva: Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης το 2023, από το 2024 η ανάκαμψη

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει υποβαθμίσει τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη τρεις φορές από τον Οκτώβριο του 2021

Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι η οικονομία θα φτάσει στο κατώτατο σημείο της το 2023 εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva, διαβλέποντας ανάκαμψη της οικονομίας από το 2024. Η ίδια διεμήνυσε ότι οι ημέρες όπου το ΔΝΤ υποβάθμιζε τακτικά την παγκόσμια ανάπτυξη έχουν σχεδόν τελειώσει.
«Δεν βλέπω υποβάθμιση των προβλέψεων τώρα, αλλά η ανάπτυξη του 2023 θα επιβράδυνση. Η πρόβλεψη μας είναι ότι θα μειωθεί κατά μισή ποσοστιαία μονάδα μέσα στο 2022. Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι αναμένουμε ότι η ανάπτυξη θα φτάσει στο κατώτατο σημείο της φέτος και το 2024 θα είναι ένα έτος κατά το οποίο θα δούμε επιτέλους την παγκόσμια οικονομία σε ανοδική πορεία» δήλωσε η Georgieva μιλώντας στο CNBC.
Σημειώνεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει υποβαθμίσει τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη τρεις φορές από τον Οκτώβριο του 2021.

Οι κεντρικές τράπεζες

Όσον αφορά το θέμα της ενδεχόμενης μείωσης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, η Georgieva δήλωσε ότι «δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί», καθώς ο πληθωρισμός επιβραδύνεται αλλά παραμένει «ακόμα αρκετά υψηλός».

«Οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να είναι προσεκτικές ώστε να μην τραβήξουν το πόδι τους από το φρένο πολύ νωρίς», πρόσθεσε η επικεφαλής του ΔΝΤ. Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πληθωρισμό στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021, ενώ ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης