Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vucic (Σερβία): Δεν είναι στο πλευρό μας οι ΗΠΑ – Εστιάζουν στο να πολεμήσουν τη Ρωσία

Vucic (Σερβία): Δεν είναι στο πλευρό μας οι ΗΠΑ – Εστιάζουν στο να πολεμήσουν τη Ρωσία
Δε νομίζω ότι θα επιβάλλουμε κυρώσεις στη Ρωσία υποστήριξε ο πρόεδρος της Σερβίας
Σχετικά Άρθρα
Όλες οι προσπάθειες των ΗΠΑ έχουν επικεντρωθεί στο να πολεμήσουν τη Ρωσία υποστήριξε ο πρόεδρος της Σερβίας, Alexander Vucic, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι παρά τις πιέσεις η χώρα του δεν πρόκειται να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία.
«Ας μην είμαστε αφελείς.
Οι ΗΠΑ δεν είναι στο πλευρό της Σερβίας.
Προσπαθούν να συμπεριφέρονται ορθολογικά, σοβαρά, ώστε να μην σπαταλούν ενέργεια και ισχύ σε κάποιον άλλον επειδή επικέντρωσαν όλες τις προσπάθειές τους ενάντια στη Ρωσία» υπογράμμισε ο Vucic, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «οι καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι σημαντικές για εμάς».

Κυρώσεις σε Ρωσία

Όσον αφορά τις πιέσεις που δέχεται η Σερβία – πρόσφατα ο Derek Chollet, σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι στις 12 Ιανουαρίου ότι η Σερβία θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία διαφορετικά η χώρα δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί - προκειμένου να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, ο Vucic άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.
Όπως είπε, οι κυρώσεις στη Μόσχα είναι «δίκοπο μαχαίρι», επισημαίνοντας πως αυτή η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει πιέσεις όσον αφορά τη σερβική στάση απέναντι στο Κόσοβο.
«Όλοι έλεγαν ότι ο Vucic θα επιβάλει κυρώσεις μόλις τελειώσουν οι εκλογές.
Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος.
Δεν είμαι σίγουρος ότι θα επιβάλουμε κυρώσεις στη συνέχεια.
Ήμασταν χαρούμενοι όταν μας επιβλήθηκαν κυρώσεις, ακόμα και από τους Ρώσους;
Όχι.
Τι να κάνουμε δηλαδή, να ακυρώσουμε τον Τσαϊκόφσκι, τον Ντοστογιέφσκι, τον Τολστόι και να γκρεμίσουμε τα μνημεία;» διερωτήθηκε ο Σέρβος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης