Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ρωσικό σχέδιο - Έως Μάρτιο ο έλεγχος του Donbass, θα έχουν νικήσει Ουκρανία και ΝΑΤΟ – Παλιοσίδερα τα τανκς της Δύσης

Το ρωσικό σχέδιο - Έως Μάρτιο ο έλεγχος του Donbass, θα έχουν νικήσει Ουκρανία και ΝΑΤΟ – Παλιοσίδερα τα τανκς της Δύσης
Με βάση το ρωσικό σχέδιο έως τον Μάρτιο του 2023 οι ρωσικές δυνάμεις θέλουν να καταλάβουν όλο το Donbass, Luhansk και Donetsk.
(upd2) Είναι προφανές ότι η Ρωσία απέναντι σε όλο τον κόσμο, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και τελικά κερδίζει στην Ουκρανία…
Πλέον εμπειρογνώμονες στην Δύση προειδοποιούν ότι η επικείμενη νίκη της Ρωσίας πλησιάζει…
Τι σημαίνει νίκη;
Με βάση το ρωσικό σχέδιο έως τον Μάρτιο του 2023 οι ρωσικές δυνάμεις θέλουν να καταλάβουν όλο το Donbass, Luhansk και Donetsk.
H νικηφόρα προέλαση στο Soledar όπου ο Ουκρανικός στρατός υπέστη πανωλεθρία αλλά και η επικείμενη νίκη στο Bakhmut αλλά και η προέλαση προς Svatove και στην κατεύθυνση Kupyansk για να ανακτήσουν εδάφη που είχαν χάσει… δείχνει την νέα στρατηγική.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα ανακηρύξουν νίκη, αφού κατατρόπωσαν τον Ουκρανικό στρατό και μαζί και το ΝΑΤΟ… που όλοι μαζί έστειλαν σε βοήθεια 150 δισεκ. στην Ουκρανία ένα κράτος διεφθαρμένο και συνολικά 4.000 είδη όπλων παντός τύπου.
Όπως πολλοί υποστηρίζουν η προσπάθεια του Zelensky του Ουκρανού Προέδρου να συντηρήσει μια ψευδαίσθηση ότι μπορεί να κερδίσει την Ρωσία… σε μια παγίδα όπου τον οδήγησαν οι αμερικάνοι για να πουλήσουν όπλα… αρχίζει να κουράζει τους Ουκρανούς… που βλέπουν καταστροφές, θάνατο και αδιέξοδα…

Παλιοσίδερα τα τανκς της Δύσης

Οι δυτικές δυνάμεις αντί να διαμεσολαβούν για την ειρήνη… συντηρούν ένα χαμένο πόλεμο.
Οι δυτικές δυνάμεις δεν θα κερδίσουν την Ρωσία…
Τα τανκς, που αποστέλλονται από το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, θα παραμείνουν στο έδαφος του Donbass ως παλιοσίδερα ή ως τρόπαια», ανέφερε εμπειρογνώμονας.
Τα δυτικά οχήματα ή άρματα μάχης που αποστέλλονται στην Ουκρανία είναι υποβαθμισμένα λόγω κακής συντήρησης
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κατασκευαστής των Leopard ανέφερε ότι για να αναβαθμιστεί ένα τανκς χρειάζεται τουλάχιστον 12 με 13 μήνες.
Η γερμανική εταιρεία όπλων Rheinmetall δεν θα μπορούσε να παραδώσει Panzer Leopards στην Ουκρανία πριν από το 2024, ακόμη κι αν η πολιτική απόφαση ληφθεί την επόμενη εβδομάδα

Οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν όλα τα είδη τεθωρακισμένων οχημάτων με επιτυχία.
Όπως ανέφερε ο ρώσος εμπειρογνώμονας δεν μπορώ να πω ότι τα Leopard γερμανικής κατασκευής είναι καλύτερα από τα T-80 ή τα T-90.
Είναι οχήματα όπως όλα τα άλλα.
Στις 15 Ιανουαρίου 2023 Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την απόφασή του να στείλει 14 άρματα μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία.
Στις 11 Ιανουαρίου, ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda είπε ότι η Βαρσοβία θα στείλει μια τανκς Leopard στην Ουκρανία.
Στις 6 Ιανουαρίου 2023, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ένα ακόμη πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τεθωρακισμένα οχήματα παρακολούθησης Bradley και αυτοκινούμενα οβιδοβόλα.
Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να στείλει τεθωρακισμένα οχήματα Marder, ενώ η Γαλλία σχεδιάζει να στείλει τροχοφόρα άρματα μάχης AMX-10 RC.

Μεγάλες αλλαγές στο ρωσικό στρατό – Αυξάνεται η δύναμη σε 1,5 εκατ. στρατιώτες

Μεγάλες αλλαγές στη διοίκηση και στη λειτουργία του ρωσικού στρατού για την περίοδο από το 2023 έως το 2026 ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergey Shoigu, τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως αυξάνεται η δύναμη του σε 1,5 εκατομμύρια στρατιώτες.
Ο Shoigu έκανε γνωστό πως πέρα από τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές που αποσκοπούν στην ενίσχυση των μαχητικών ικανοτήτων και δυνατοτήτων του ναυτικού, της αεροπορίας και των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων.
«Μόνο με την ενίσχυση των βασικών δομικών στοιχείων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δυνατό να διασφαλιστεί η στρατιωτική ασφάλεια του κράτους και να προστατευθούν οι νέες οντότητες και οι κρίσιμες εγκαταστάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας» τόνισε ο Shoigu.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov είπε ότι οι αλλαγές αυτές καθίστανται απαραίτητες λόγω του «πολέμου των αντιπροσώπων» που διεξάγει στην Ουκρανία η Δύση.

Καμία νέα επιστράτευση

Μάλιστα ο Peskov, αναφερόμενος στα περί μιας νέας κινητοποίησης, απέκλεισε κατηγορηματικά το σενάριο μιας δεύτερης επιστράτευσης Ρώσων πολιτών.
Σύμφωνα με τον Peskov, οι πληροφορίες αυτές διακινούνται κυρίως από το εξωτερικό, υποστηρίζοντας για ακόμα μια φορά πως ο πρόεδρος Putin έχει επανειλημμένα τονίσει πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Στα 1,5 εκατομμύρια οι στρατιώτες

Όπως είπε ο Shoigu, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των ενόπλων δυνάμεων σε 1,5 εκατομμύρια στρατιώτες.
Η σχετική εισήγηση είχε γίνει από τον Shoigu στις 21 Δεκεμβρίου, η οποία τελικά έγινε αποδεκτή από τον Ρώσο πρόεδρο.
Σημειώνεται πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας αποτελούνταν από 1 εκατομμύριο στρατιώτες στις αρχές του 2022, αριθμός που αυξήθηκε σε 1,15 εκατομμύρια στρατιώτες από τις αρχές του 2023.

Kadyrov: Μακριά ένας Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος

Τη διαφωνία του με πολλούς αναλυτές και ειδικούς ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε έναν Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο εξέφρασε ο ηγέτης των Τσετσένων, Ramzan Kadyrov, ο οποίος υποστήριξε ότι δεκάδες κράτη δεν συμφωνούν με το ΝΑΤΟ και παραμένουν ουδέτερα όσον αφορά αυτή τη στρατιωτική αντιπαράθεση.
«Χαρακτήρισα μη κατάλληλες τις τοποθετήσεις διαφόρων ειδικών, οι οποίοι προσπαθούν να «επιβάλλουν» το καθεστώς μιας παγκόσμιας σύγκρουσης στη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Kadyrov.

Δεν συμφωνούν όλοι με το ΝΑΤΟ

«Δεν έχει συμφωνήσει όλος ο κόσμος με το ΝΑΤΟ, παρά μόνο μια χούφτα κρατών.
Πολλά μεγάλα κράτη, όπως η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν και δεκάδες άλλα με πληθυσμό δισεκατομμυρίων ανθρώπων, παραμένουν ουδέτερα.
Συνεπώς είμαστε μακριά από έναν Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο» αναφέρει ο Kadyrov.

Γεμίζουν την Ουκρανία με παροπλισμένο εξοπλισμό

Μάλιστα ο Kadyrov αναφέρθηκε και στα όπλα που προμηθεύει η Δύση την Ουκρανία, εκτιμώντας πως αυτά δεν πρόκειται να αλλάξουν την πορεία του πολέμου.
Όπως είπε, η Δύση και η Ευρώπη γεμίζουν την Ουκρανία με παλιό, παροπλισμένο εξοπλισμό που δεν αποτελεί σημαντική απειλή για το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό.
«Η Ρωσία θα είναι σε θέση να αντισταθεί άνετα στο μπλοκ του ΝΑΤΟ, ακόμα και σε ολόκληρο τον κόσμο» είπε ο Kadyrov.

Εάν δοθεί εντολή, μπορούμε να πάρουμε όλη την Ουκρανία

«Μοιράστηκα με το κοινό τις επιτυχίες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες συνεχίζουν να εκκαθαρίζουν συστηματικά το Donbass από τους σχηματισμούς του ΝΑΤΟ και του Bandera.
Όλα τα καθήκοντα που μας έχει θέσει ο Ανώτατος Διοικητής (σ.σ. ο πρόεδρος Putin) εκτελούνται με επιτυχία.
Εάν μας δοθεί σχετική εντολή, έχουμε τη δυνατότητα να απελευθερώσουμε ολόκληρη την Ουκρανία» υποστήριξε ο ηγέτης των Τσετσένων.

Δεν αιχμαλωτίστηκε ούτε ένας Τσετσένος διοικητής

Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις των τσετσενικών στρατιωτικών δυνάμεων, ο Kadyrov είπε ότι οι ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας επιχειρούν ιδιαίτερα ομαλά και αποτελεσματικά.
«Χάρη στις ικανές και καλά συντονισμένες ενέργειές τους, αποκρούουμε επιτυχώς εχθρικές επιθέσεις και υπερασπιζόμαστε πολλές στρατηγικές περιοχές» υποστήριξε ο Kadyrov, επισημαίνοντας ότι ούτε ένας Τσετσένος διοικητής δεν αιχμαλωτίστηκε κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.
ss1.png

ss2.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης