Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Νταβός μεγάλη αντιπροσωπεία Ουκρανών με επικεφαλής τη σύζυγο Zelensky - Θέλουν κι άλλα όπλα από τη Δύση

Στο Νταβός μεγάλη αντιπροσωπεία Ουκρανών με επικεφαλής τη σύζυγο Zelensky  - Θέλουν κι άλλα όπλα από τη Δύση
Η ουκρανική αποστολή θα είναι μια από τις μεγαλύτερες στο φόρουμ του Νταβός1
Σχετικά Άρθρα
Μεγάλη αντιπροσωπεία Ουκρανών, της οποίας ηγείται η σύζυγος του Volodymyr Zelensky Olena Zelenska, μεταβαίνει στο Νταβός της Ελβετίας, για να επιδιώξει να πείσει τους Δυτικούς να παραδώσουν περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια και όπλα στη χώρα.
«Για αυτόν τον λόγο είμαι εδώ», δήλωσε σήμερα στο Νταβός ο δήμαρχος του Κιέβου και πρώην πυγμάχος Vitaly Klitschko, ενώπιον των δημοσιογράφων που τον ρωτούσαν για την ανάγκη περαιτέρω βοήθειας, σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.
«Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να συναντηθούμε, να μιλήσουμε μεταξύ μας. Είναι σημαντικό να έχουμε προσωπικές σχέσεις», πρόσθεσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.
Η Ουκρανία ήταν ήδη τον Μάιο στο επίκεντρο των συζητήσεων της προηγούμενης συνεδρίασης που διοργάνωσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στα ελβετικά βουνά, στο οποίο κατά παράδοση λαμβάνουν μέρος εκατοντάδες πολιτικοί ηγέτες και επικεφαλής μεγάλων εταιριών.
Για τη διοργάνωση του 2023, η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Olena Zelenska της Ουκρανίας θα είναι μεταξύ των πρώτων ομιλητών που θα πάρουν τον λόγο αυτοπροσώπως αύριο Τρίτη, 17/1/23, ενώ ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky θα μιλήσει την Τετάρτη μέσω βιντεοδιάσκεψης.
Πολλοί Ουκρανοί επίσημοι αναμένονται στο Νταβός αυτήν την εβδομάδα -- όπως οι δήμαρχοι του Μικολάιφ και της Λβιβ, οι υπουργοί Οικονομίας, Πολιτισμού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού -- με την ουκρανική αποστολή να αποτελεί μια από μεγαλύτερες αντιπροσωπείες στο Φόρουμ.
«Η ουκρανική οικονομία έχει καταστραφεί ολοσχερώς, οι υποδομές καταστράφηκαν, η ήσυχη ζωή των συμπατριωτών μας καταστράφηκε», δήλωσε επίσης ο Vitaly Klitschko, στους δημοσιογράφους στο Νταβός.
Όπως τον περασμένο Μάιο, οι Ρώσοι ηγέτες και επιχειρηματίες δεν προσκλήθηκαν στο Νταβός. Άλλωστε, ορισμένοι εξ αυτών απαγορεύεται να ταξιδέψουν στην Ευρώπη λόγω των κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης