Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Χρυσές» δουλειές για την Τουρκία: Μετά την Αλβανία και η Β. Μακεδονία αγοράζει 18 τουρκικά πυροβόλα BORAN

«Χρυσές» δουλειές για την Τουρκία: Μετά την Αλβανία και η Β. Μακεδονία αγοράζει 18 τουρκικά πυροβόλα BORAN
Το «Boran Howitzer» θα αγοραστεί από την Τουρκία συγκροτώντας μια αυτούσια μονάδα πυροβολικού, και μαζί με τα αμερικανικά οχήματα μάχης «Stryker» και «JLTV» για το πεζικό και το γαλλικό πυραυλικό σύστημα «Mistral 3» για την αεράμυνα θα βοηθήσουν στην μετάβαση στην νέα εποχή»
Σχετικά Άρθρα
Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Μακεδονίας θα προμηθευτούν τρεις πυροβολαρχίες με συνολικά 18 πυροβόλα Boran των 105 χιλιοστών, υπό το καθεστώς Erdogan, αναβαθμίζοντας την σχέση τους με την Άγκυρα αλλά και την ισχύ της Τουρκίας στα Βαλκάνια.
Η προμήθεια υλοποιείται βάσει σχεδίου εξοπλισμού των μονάδων πυροβολικού του Σκοπιανού Στρατού.

Η εν λόγω είδηση ​​περιλάμβανε την ακόλουθη ανακοίνωση από τις Αρχές:

«Ο στρατός  έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο σχέδιο εκσυγχρονισμού.
Χάρη στην αμερικανική και γερμανική στρατιωτική βοήθεια, πραγματοποιείται η μετάβαση από την τεχνολογική κληρονομιά του Ψυχρού Πολέμου, που ελήφθη σε μεγάλο βαθμό από την Ουκρανία το 2001, θα μεταβεί σε σύγχρονα οπλικά συστήματα.
Το «Boran Howitzer» θα αγοραστεί από την Τουρκία συγκροτώντας μια αυτούσια μονάδα πυροβολικού, και μαζί με τα αμερικανικά οχήματα μάχης «Stryker» και «JLTV» για το πεζικό και το γαλλικό πυραυλικό σύστημα «Mistral 3» για την αεράμυνα θα βοηθήσουν στην μετάβαση στην νέα εποχή».
Η πρώτη πυροβολαρχία, αποτελούμενη από 6 πυροβόλα BORAN θα παραδοθεί στα Σκόπια μέσα σε 2 χρόνια.
Οι υπόλοιπες 2 πυροβολαρχίες με τουρκικά πυροβόλα, προγραμματίζεται να παραδοθούν στον Σκοπιανό Στρατό την περίοδο 2029-2031.
Το τουρκικό ελαφρύ πυροβόλο των 105 χιλ. BORAN, έχει σχεδιαστεί για αποστολές εσωτερικής ασφάλειας, αεραποβατικές επιχειρήσεις, ενώ θα δοθεί σε μεγάλους αριθμούς στους τουρκικές ταξιαρχίες καταδρομών.
Με πυρομαχικά μεγάλης εμβέλειας, το BORAN έχει βεληνεκές άνω των 17 χιλιομέτρων, ρυθμό βολής 6 βλήματα ανά λεπτό και κάννη 105 χιλιοστών.
Το όπλο, το οποίο υπηρετούν 5 άτομα, και δύναται να ταχθεί και να ξεκινήσει βολή σε λιγότερο από 1 λεπτό.
Το BORAN, συνολικού βάρους 1780 κιλών, μπορεί να μεταφερθεί με ελικόπτερα Sikorsky S-70 και διάφορα ελαφρά οχήματα, ενώ μ,πορεί να εκτελέσει κάθε είδους αποστολές για 8 ώρες χωρίς διακοπή.

Οι Τούρκοι έχουν αναλάβει εργολαβικά την προμήθεια όπλων στα Βαλκάνια

Συμφωνία Aλβανίας - Τουρκίας για Bayraktar

Συμφωνία μεταξύ της αλβανικής κυβέρνησης και της Baykar Teknoloji για την αγορά του Bayraktar TB2 SİHA υπεγράφη την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου.
Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama, ο Αλβανός υπουργός Άμυνας Niko Pelesi, ο Τούρκος Πρέσβης στα Τίρανα Tayar Kaan Atay, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar Technology Haluk Bayraktar και στελέχη του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας παρευρέθησαν στην τελετή υπογραφής που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο όπου διαμένει ο πρωθυπουργός.
Σε δηλώσεις του, ο Αλβανός Πρωθυπουργός Rama εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Τούρκο Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος έπαιξε βασικό ρόλο για την προμήθεια των SİHA, χρησιμοποιώντας τις λέξεις «Θα ξεκινήσω από εκεί που πρέπει να ξεκινήσω.
Είμαστε περήφανοι που είμαστε στην ίδια πλευρά με την Τουρκία.
Όταν πρόκειται για τα UAV Bayraktar, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν αρκεί μόνο να έχουμε χρήματα».
Πρέπει να θεωρηθούμε επαρκείς και το πιο σημαντικό να είμαστε στη σωστή πλευρά.
Είμαστε περήφανοι που είμαστε στην ίδια πλευρά με τη Δημοκρατία της Τουρκίας και τον στρατηγικό εταίρο μας Recep Tayyip Erdogan…».
Αναφέροντας ότι ήταν μια πολύ καλή μέρα για τις δύο χώρες, τα δύο υπουργεία και τις ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών, ο πρωθυπουργός Rama τόνισε ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Αλβανίας βελτιώνονται μέρα με τη μέρα και σήμερα βρίσκονται στο καλύτερο σημείο από ποτέ».
ad.JPG
Στη συνέχεια, ο Rama είπε ότι όχι μόνο έφερε την καλύτερη τεχνολογία στην Αλβανία, αλλά και ένα νέο πεδίο γνώσης, όπως το Baykar Teknoloji, και ότι αυτή η συμφωνία δεν περιορίζεται μόνο στην αγορά UAV, αλλά περιλάμβανε και την εκπαίδευση 30 ατόμων.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε, «τ α 30 άτομα που θα εκπαιδευτούν θα τοποθετηθούν στην αεροπορική βάση Kuçova.
Θα είναι έτοιμοι για κάθε είδους αποστολές.
Ελπίζουμε να μην συμβεί ποτέ, αλλά ζούμε σε μια ανασφαλή εποχή και μπορούν πάντα να χρησιμοποιηθούν ενάντια σε απειλές», είπε.
Λέγοντας ότι τα εν λόγω UAV μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για πολιτικούς σκοπούς, ο Rama είπε: «Θα παρακολουθούμε την κυκλοφορία.
Θα παρακολουθούμε τους καταζητούμενους.
Θα το χρησιμοποιήσουμε για την καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών και στον έλεγχο των δασικών πυρκαγιών».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης