Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φοβάται το Volcker σοκ ο Olli Rehn (ΕΚΤ) και ζητά μεγάλες αυξήσεις επιτοκίου

tags :
Φοβάται το Volcker σοκ ο Olli Rehn (ΕΚΤ) και ζητά μεγάλες αυξήσεις επιτοκίου
Σημαντικές αυξήσεις των επιτοκίων στις επόμενες συνεδριάσεις προέβλεψε ο Rehn
Η εμπροσθοβαρής αύξηση των επιτοκίων για την αναχαίτιση του πληθωρισμού μπορεί να σημαίνει ότι οι αξιωματούχοι δεν θα χρειαστεί να λάβουν ακόμη πιο δραστικά μέτρα στη συνέχεια.
Αυτό υποστήριξε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Olli Rehn, τονίζοντας ότι "ενεργώντας γρήγορα τώρα, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αποφύγουμε αυτό που συχνά αποκαλείται "Volcker σοκ".
Το Volcker σοκ αναφέρεται στις "αυστηρές αντιπληθωριστικές πολιτικές των αρχών της δεκαετίας του 1980" του πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Paul Volcker.
Ο Rehn, ο οποίος είναι επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας, δήλωσε επίσης, ότι "τα επιτόκια πολιτικής θα πρέπει ακόμη να αυξηθούν σημαντικά για να φθάσουν σε επίπεδα επαρκώς περιοριστικά ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%".
"Θα διατηρήσουμε την πορεία μας. Ceteris paribus, αυτό σημαίνει σημαντικές αυξήσεις των επιτοκίων στις επόμενες συνεδριάσεις", ανέφερε.
"Όμως, το εγγύς μέλλον περιβάλλεται από αβεβαιότητα και πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι για να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας, αν χρειαστεί", προειδοποίησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης