Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνείται η Ρωσία το χτύπημα στο Dnipro, δεν πλήττουμε κατοικημένες περιοχές – Τα δυτικά τανκ θα καούν

Αρνείται η Ρωσία το χτύπημα στο Dnipro, δεν πλήττουμε κατοικημένες περιοχές – Τα δυτικά τανκ θα καούν
Οι Ρώσοι στρατιώτες και η Wagner πολεμούν για την πατρίδα, δεν υπάρχει καμία σύγκρουση υποστήριξε ο Dmitry Peskov
Σχετικά Άρθρα
Κάθε εμπλοκή με το πυραυλικό «χτύπημα» που έπληξε συγκρότημα πολυκατοικιών στο Dnipro όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 35 άνθρωποι αρνείται η Ρωσία, η οποία διαμηνύει πως στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, δεν πλήττει κατοικημένες περιοχές.
«Ο ρωσικός στρατός δεν χτυπά κτήρια κατοικιών ή εγκαταστάσεις κοινωνικής υποδομής.
Κτυπούν στρατιωτικούς στόχους είτε αυτοί είναι προφανείς ή καμουφλαρισμένοι.
Είδατε έρευνες κάποιων Ουκρανών, οι οποίοι είπαν πως αυτή η τραγωδία στο Dnipro ήταν αποτέλεσμα χτυπήματος από πύραυλο της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.

Θα καούν τα δυτικά τανκ

Αναφερόμενος στις πληροφορίες που θέλουν ολοένα και περισσότερα δυτικά κράτη να είναι έτοιμα να στείλουν ή να έχουν ήδη αποστείλει βαριά τεθωρακισμένα άρματα μάχης, όπως π.χ. τα γερμανικά Leopard, ο Peskov υποστήριξε πως όλα αυτά τα άρματα δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα όσον αφορά την πορεία των στρατιωτικών συγκρούσεων.
«Αυτά τα τανκ καίγονται και θα συνεχίσουν να καίγονται.
Τίποτα δεν πρόκειται να το αλλάξει αυτό.
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί.
Οι στόχοι της θα επιτευχθούν» υποστήριξε ο Peskov, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ αρνητική την απόφαση κάποιων κρατών της Ευρώπης να προμηθεύσουν με βαρύ οπλισμό την Ουκρανία.
«Δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον των Ουκρανών» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, επισημαίνοντας πως οι παραδόσεις αυτών των όπλων, θα προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχει σύγκρουση με τη Wagner

Κληθείς να σχολιάσει τα περί «σύγκρουσης» του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, ο Peskov υποστήριξε ότι αυτή η σύγκρουση «υπάρχει μόνο στη σφαίρα των μέσων ενημέρωσης».
«Η χώρα πρέπει να γνωρίζει τους ήρωες της.
Γνωρίζει και τους ήρωες που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις μας και τους ήρωες της Wagner.
Όλοι κάνουν το ίδιο πράγμα, όλοι παλεύουν για την Πατρίδα» τόνισε ο Peskov, αναφερόμενος στα διάφορα δημοσιεύματα δυτικών ΜΜΕ που θέλουν να υπάρχει δυσαρέσκεια στο ρωσικό στρατό για το ότι οι δυνάμεις της Wagner κατάφεραν πρώτες να καταλάβουν το Soledar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης