Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρά τις κυρώσεις, η Ρωσία αύξησε κατά 28% τα έσοδα της από πετρέλαιο, αέριο το 2022

Παρά τις κυρώσεις, η Ρωσία αύξησε κατά 28% τα έσοδα της από πετρέλαιο, αέριο το 2022
Αυξημένη η πετρελαϊκή παραγωγή κατά 2% το 2022 σε σχέση με το 2021
Σχετικά Άρθρα
Παρά τις αλλεπάλληλες κυρώσεις και τον οικονομικό πόλεμο της Δύσης, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της από τη βιομηχανία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 28% το 2022 σε σχέση με το 2021.
«Θα ήθελα να επισημάνω πως τα έσοδα του προϋπολογισμού από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκαν πέρυσι κατά 28%, ή κατά 2,5 τρισεκατομμύρια ρούβλια» υποστήριξε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Alexander Novak κατά τη διάρκεια συνεδρίασης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Mikhail Mishustin.
Βάσει των στοιχείων που παρουσίασε ο Novak, η παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε κατά 2% το 2022 σε σχέση με το 2021, ενώ αυξημένες κατά 7% ήταν και οι εξαγωγές πετρελαίου.

Στα 535 εκατ. τόνους η πετρελαϊκή παραγωγή

«Όσον αφορά την πετρελαϊκή παραγωγή, πρέπει να επισημάνουμε το θετικό αποτέλεσμα του περασμένου έτους, παρά τις ενέργειες των μη φιλικών κρατών και των περιορισμών που προκαλούν οι κυρώσεις.
Το περασμένο έτος, η παραγωγή πετρελαίου ανήλθε σε 535 εκατομμύρια τόνους, αυξημένη κατά 10 εκατομμύρια τόνους ή άνω του 2% σε σχέση με το 2021.
Οι εξαγωγές επίσης αυξήθηκαν κατά 7%.
Συνοψίζοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι για ακόμα μια φορά τον περασμένο χρόνο το σύστημα καυσίμων και ενέργειας, παρά τις όλες δυσκολίες, επέδειξε σταθερή λειτουργία, αντοχή στις εξωτερικές προκλήσεις, ικανότητα διασφάλισης της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας μας και υλοποίηση εξαγωγικών δυνατοτήτων που αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας» υποστήριξε ο Novak.

Στόχος για εξαγωγές 260 εκ. τόνων έως το 2025

Ο Novak έχει αναφέρει πως στόχος της Ρωσίας είναι να αυξήσει τις εξαγωγές του πετρελαίου της – κυρίως προς τα κράτη της Ασίας – στους 260 εκατομμύρια τόνους έως το 2025.
Σύμφωνα με τα δεδομένα της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τελωνείων, η Ρωσία εξήγαγε στα τέλη του 2021 περίπου 230 εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου που της απέφεραν ως έσοδα συνολικά 110,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης