Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εθνικό πένθος στο Νεπάλ μετά τη συντριβή αεροσκάφους της Yeti Airlines – Τουλάχιστον 68 νεκροί, βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά

Εθνικό πένθος στο Νεπάλ μετά τη συντριβή αεροσκάφους της Yeti Airlines – Τουλάχιστον 68 νεκροί, βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά
Ανασύρθηκαν τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους
Σχετικά Άρθρα
Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στο Νεπάλ, μετά την αεροπορική τραγωδία με τους 68 από τους 72 επιβαίνοντες νεκρούς.
Το αεροσκάφος της ATR 72 της εταιρείας Yeti Airlines, συνετρίβη την Κυριακή 15/1 σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο της Pokhara, τον προορισμό της πτήσης του από την πρωτεύουσα του Νεπάλ.
Σήμερα (16/1) συνεχίζονται οι έρευνες και σύμφωνα με την αστυνομία, το ζητούμενο είναι να ανασυρθούν οι σοροί ακόμη τεσσάρων θυμάτων, καθώς και να εξακριβωθεί η τύχη των υπολοίπων.
Αξιωματούχος του αεροδρομίου της Kathmandu δήλωσε τη Δευτέρα 16/1 ότι ανασύρθηκαν και τα δύο μαύρα κουτιά - ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου και ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης- του αεροσκάφους που συνετρίβη γύρω στις 11:00 (τοπική ώρα, 07:15 ώρα Ελλάδας) και αμέσως τυλίχθηκε στις φλόγες.
Στο μεταξύ, οι αρχές δημιούργησαν επιτροπή που θα ερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα και θα προτείνει μέτρα για την αποφυγή της επανάληψης ανάλογων περιστατικών.
Πρόκειται για το δυστύχημα με τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στην ιστορία της χώρας, μετά από εκείνο που έγινε τον Σεπτέμβριο του 1992, όταν και οι 167 επιβαίνοντες Airbus A300 της Pakistan International Airlines έχασαν τη ζωή τους όταν συνετρίβη τη στιγμή που προσέγγιζε στο αεροδρόμιο της Kathmandu.
nepal1.JPG
Οι επιβάτες

Στο αεροσκάφος που συνετρίβη επέβαιναν συνολικά 72 άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν πλήρωμα.
Από τους 68 επιβάτες, οι 57 ήταν υπήκοοι Νεπάλ, 5 υπήκοοι Ινδίας, 4 υπήκοοι Ρωσίας, 2 υπήκοοι Νότιας Κορέας και από 1 της Αργεντινής, της Ιρλανδίας, της Αυστραλίας και της Γαλλίας.
Ήδη, στα νοσοκομεία διακομίστηκαν 63 σοροί , που θα παραδοθούν στις οικογένειές τους μετά την ταυτοποίηση και τη νεκροψία-νεκροτομή.
Σημειώνεται ότι από το 2000 στο Νεπάλ σχεδόν 350 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε συντριβές αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης