Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σε δύο εβδομάδες θα εκκαθαριστεί πλήρως η πόλη Soledar – Κυκλωτικές κινήσεις στο Bakhmut

Ρωσία: Σε δύο εβδομάδες θα εκκαθαριστεί πλήρως η πόλη  Soledar – Κυκλωτικές κινήσεις στο Bakhmut
Ένταση των βομβαρδισμών της Kremennaya στο Lugansk κατά του άμαχου πληθυσμού από τις ουκρανικές δυνάμεις
Σχετικά Άρθρα
Περίπου δύο εβδομάδες θα χρειαστούν για να καθαρίσει ο ρωσικός στρατός την πόλη Soledar στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) και τα περίχωρά της από τα ουκρανικά στρατεύματα, δήλωσε στο TASS ο Vladimir Novikov διοικητής της μονάδας των εθελοντών στις ειδικές δυνάμεις την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023.
«Νομίζω ότι θα χρειαστεί περίπου μια εβδομάδα για να καθαριστεί το Soledar.
Μετά από αυτό, θα χρειαστεί να καθαριστούν τα προάστια του, κάτι που θα πάρει επίσης λίγο χρόνο.
(…) Θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες», είπε.
Σύμφωνα με τον Novikov, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να ασκούν «συγκεκριμένη πίεση με βολές πυροβολικού» στις ουκρανικές δυνάμεις στο Bakhmut στην Ουκρανία.
Επισίμανε στο TASS ότι ενώ πραγματοποιούν εκκαθαρίσεις το Soledar Ρώσοι στρατιώτες βρίσκουν ουκρανικά στρατεύματα να είναι κρυμμένα μέσα σε υποδομές της πόλης.
Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς κατά της υποδομής της πόλης Kremennaya στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk (LPR) μετά την ήττα τους στο Soledar, είπε ο Novikov.
«Τώρα, η ένταση των βομβαρδισμών της Kremennaya έχει αυξηθεί.
Νομίζω ότι οφείλεται στην ήττα των ουκρανικών δυνάμεων στο Soledar.
Είναι ένα είδος εκδίκησης για την ήττα κατά των αμάχων», είπε.
Σύμφωνα με τον Novikov, οι επιθέσεις της Ουκρανίας εναντίον αμάχων «μετατοπίστηκαν από το Svatovo στην Kremennaya» αφού η Ουκρανία αναδιέταξε του μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών της στην κατεύθυνση της Kremennaya.
Ukraine : Kyiv assure toujours contrôler Soledar, Londres va envoyer des  chars lourds | Euronews
Κατά του άμαχου πληθυσμού…

Η αποστολή του LPR στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού (JCCC) για ζητήματα που σχετίζονται με τα εγκλήματα πολέμου των δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε νωρίτερα την Κυριακή (15/1) ότι τα ουκρανικά στρατεύματα είχαν εκτοξεύσει τρεις οβίδες πυροβολικού των 155 mm, που χρησιμοποιούνται σε χώρες του ΝΑΤΟ, στην Kremennaya.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Παρασκευή 13 /1 ότι το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το Soledar μετά από μέρες σκληρών μαχών.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Igor Konashenkov, ο έλεγχος του Soledar θα καταστήσει δυνατό τον αποκλεισμό των καναλιών ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων στο Bakhmut που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Soledar και αργότερα θα τους περικυκλώσει εκεί.
Russian Offensive Campaign Assessment, January 14, 2023 | Critical Threats
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης