Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Διαψεύδει το Υπουργείο Άμυνας για την αποστολή ελικοπτέρων Apache στην Ουκρανία μαζί με τα άρματα Challenger 2.

Βρετανία: Διαψεύδει το Υπουργείο Άμυνας για την αποστολή ελικοπτέρων Apache στην Ουκρανία μαζί με τα άρματα Challenger 2.
Δεν διευρύνεται το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας
Σχετικά Άρθρα
To βρετανικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε άρθρο της εφημερίδας Mirror ότι το Λονδίνο θα παρείχε στο Κίεβο στρατιωτικά ελικόπτερα Apache,
Νωρίτερα, το δημοσίευμα, επικαλούμενο αμυντική πηγή, ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει στην Ουκρανία έως και τέσσερα στρατιωτικά ελικόπτερα Apache αφού παρέδωσε τα άρματα μάχης Challenger 2.
«Το Υπουργείο Άμυνας δηλώνει ότι το άρθρο της Mirror που ισχυρίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει επιθετικά ελικόπτερα Apache στην Ουκρανία είναι εσφαλμένο», ανέφερε η ανακοίνωση
Η ιστοσελίδα της εφημερίδας έχει ήδη αφαιρέσει το άρθρο για τα ελικόπτερα.

Αλλαγή πίστας.. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η βρετανική κυβέρνηση στέλνει ένα νέο πακέτο υποστήριξης στην Ουκρανία, εξοπλίζοντάς τους με ελικόπτερα Apache που διαθέτουν θανατηφόρους πυραύλους για να τους βοηθήσει στον αγώνα τους εναντίον της Ρωσίας.
Ο πόλεμος στην ανατολικοευρωπαϊκή χώρα μαίνεται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, αλλά αυτή η τελευταία εξέλιξη έχει χαρακτηριστεί ως «αλλαγή πίστας».
Ο πρωθυπουργός Rishi Sunak επιβεβαίωσε ότι το πακέτο θα περιλαμβάνει επίσης τανκς μετά από έκκληση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, ο οποίος ζήτησε επίσης αεροσκάφη να βοηθήσουν στην άμυνα κατά της εισβολής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday People, τέσσερα ελικόπτερα Apache θα παραδοθούν στις ουκρανικές δυνάμεις, μαζί με 10 άρματα μάχης Challenger 2, όπως αποκάλυψε μια «ανώτερη αμυντική πηγή».
Η Ρωσία έχει επισημάνει ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «παίζουν με τη φωτιά» προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης