Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μολδαβία: Θραύσματα πυραύλου στα βόρεια σύνορα εν μέσω ρωσικού σφυροκοπήματος στην Ουκρανία

Μολδαβία: Θραύσματα πυραύλου στα βόρεια σύνορα εν μέσω ρωσικού σφυροκοπήματος στην Ουκρανία
Αδιευκρίνιστη προς το παρόν η προέλευση του πύραυλου
Η Συνοριακή Φρουρά της Μολδαβίας ανακάλυψε» θραύσματα πυραύλου στο βόρειο τμήμα της χώρας, η προέλευσή του οποίου δεν διευκρινίζεται, ανέφερε το Υπουργείο Εσωτερικών της Δημοκρατίας στο κανάλι Telegram το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023.
«Μια περίπολος της συνοριακής αστυνομίας σήμερα το απόγευμα ανακάλυψε θραύσματα ρουκέτας κοντά στο συνοριακό σημείο ελέγχου Larga (περιοχή Briceni), ανέφερε η ανακοίνωση.
Το υπουργείο διευκρίνισε ότι η συνοριακή αστυνομία εφάρμοσε σχέδιο δράσης έκτακτης ανάγκης και αύξησε τον αριθμό των περιπολιών στη συνοριακή ζώνη με την Ουκρανία, en;vπαρακολουθεί τον εναέριο χώρο και την πράσινη ζώνη.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο υπουργείο Άμυνας της Μολδαβίας, τα συστήματα εναέριας επιτήρησης του Εθνικού Στρατού δεν κατέγραψαν παραβιάσεις του εναέριου χώρου της χώρας.
Σημειώνεται ότι η ανακάλυψη των συντριμμιών ενημερώθηκε στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης διάσωσης 112, καθώς και στην ταξιαρχία Bombtech και στην εισαγγελία της περιφέρειας Briceni.
Η Γενική Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστάσεων και η Συνοριακή Αστυνομία διενεργούν επιχειρήσεις για να διασφαλίσουν την περιμετρική ασφάλεια.
Είναι η τρίτη φορά που τμήματα ρουκετών πέφτουν στο έδαφος της Μολδαβίας.
Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, όταν θραύσματα οβίδας βρέθηκαν κοντά στην πόλη Μπριτσένι στα βόρεια της δημοκρατίας. Εκρηκτικά στο σώμα του πυραύλου και άλλα θραύσματα δεν βρέθηκαν τότε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης