Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cook (CEO Apple): Μείωση των απολαβών κατά 40% - Πόσο θα περιοριστεί το εισόδημά του

tags :
Cook (CEO Apple): Μείωση των απολαβών κατά 40% - Πόσο θα περιοριστεί το εισόδημά του
Η πλειοψηφία των μετόχων (64%) ενέκρινε τα πακέτα αμοιβών των στελεχών της Apple στην ετήσια γενική συνέλευση πέρυσι, αλλά με φθίνον ποσοστό
Σχετικά Άρθρα
«Ψαλίδι» άνω του 40% θα υποστούν οι αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Tim Cook, το 2023, όπως ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός, κατόπιν αιτήματος του ιδίου.
Όπως ανακοινώθηκε, στον Cook θα χορηγηθεί «αμοιβή-στόχος» ύψους 49 εκατ. δολαρίων, έναντι στόχου 84 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο πριν.
Ο βασικός μισθός του βέβαια, περί τα 3 εκατ. δολάρια, όπως και το μπόνους των 6 εκατ. δολ. παραμένουν αμετάβλητα.
Ωστόσο, το μετοχικό του πριμ θα μειωθεί από 75 εκατ. δολάρια το 2022 σε 40 εκατ. δολ. φέτος.
Το ποσοστό των μετοχών που παραχωρήθηκαν στον Cook και που συνδέεται με την απόδοση της Apple αποτελούσε το 75% του συνολικού σχετικού πριμ, από 50% το προηγούμενο έτος, καθώς ορισμένοι μέτοχοι ήθελαν τα κίνητρα του Cook να ευθυγραμμίζονται περισσότερο με τη μελλοντική ανάπτυξη.

H περιουσία

Τα τελευταία χρόνια, η καθαρή περιουσία του Cook έχει εκτοξευθεί στο 1,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, χάρη στην αποζημίωσή του που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις μετοχές της εταιρείας, που είχαν εκτιναχθεί στα ύψη.
Η πραγματική συνολική αμοιβή του το 2022 έφτασε τα 99,4 εκατ. δολάρια και τα 98,8 εκατ. δολάρια το 2021, αύξηση 500% σε σύγκριση με τα 14,8 εκατ. δολάρια που είχε λάβει ένα χρόνο νωρίτερα.
Η πλειοψηφία των μετόχων (64%) ενέκρινε τα πακέτα αμοιβών των στελεχών της Apple στην ετήσια γενική συνέλευση πέρυσι, αλλά με φθίνον ποσοστό.
Ορισμένοι μέτοχοι, τονίζει η Apple, που δεν υποστήριξαν τα πακέτα αμοιβών των στελεχών, «επικαλέστηκαν ως κύρια αιτία το ύψος και τη δομή των μετοχικών πριμ που χορηγήθηκαν στον κ. Κουκ για το 2021 και το 2022».
Ωστόσο, ο τεχνολογικός κολοσσός σπεύδει να διευκρινίσει πως ο Cook, πρώην επιχειρησιακός διευθυντής που διαδέχτηκε τον εκλιπόντα Steve Jobs στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου το 2011, εξακολουθεί να απολαμβάνει την ευρεία υποστήριξη των επενδυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης