Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Λευκορωσία δημιουργεί ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία παρόμοια με την Wagner Group - Στα χνάρια της Ρωσίας - Τι ετοιμάζει;

Η Λευκορωσία δημιουργεί ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία παρόμοια με την Wagner Group - Στα χνάρια της Ρωσίας - Τι ετοιμάζει;
Ετοιμάζονται για εχθροπραξίες;
Η Λευκορωσική ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας Gardservis ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και είναι ο μόνος τέτοιος οργανισμός σε αυτή τη χώρα που απολαμβάνει το δικαίωμα να φέρει όπλα και να παρέχει σχετικές υπηρεσίες, το οποίο παραχωρήθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο Lucashenko.
Σύμφωνα με τον Valeriy Sakhashchyk, εκπρόσωπο άμυνας και ασφάλειας της Svetlana Tsykhanoyuskaya, η Gardservis έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των εργαζομένων και το προσωπικό της εκπαιδεύεται εδώ και αρκετούς μήνες.

Πιστεύεται ότι, αυτή η εταιρεία ασφαλείας προετοιμάζεται να συμμετάσχει σε εχθροπραξίες, καθώς στη σύνθεσή της προσλαμβάνονται μόνο πρώην και νυν στρατιωτικό προσωπικό, που υπηρετούσε στις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και στις ειδικές μονάδες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. 

Ετοιμάζονται για εχθροπραξίες;

Επικεφαλής της εταιρείας είναι ο Evgeny Chanov, πρώην στρατιωτικός της ταξιαρχίας των ειδικών δυνάμεων, ο οποίος ασχολούνταν με γεωλογικές έρευνες στην Κεντρική Ασία και την Αφρική. «Λάδι στη φωτιά» ρίχνει το γεγονός ότι, στρατιωτικοί εκπαιδευτές από την Wagner PMC ήρθαν για να εκπαιδεύσουν μαχητές της GuardService.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός της ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι υπολογίζεται σε περισσότερα από χίλια άτομα, διαθέτει δε δικό της χώρο εκπαίδευσης και βάση.
Ο Sakhashchyk πιστεύει ότι το προσωπικό του Gardservis εκπαιδεύεται για να συμμετέχει σε επιχειρήσεις μάχης και η εκπαίδευση διεξάγεται σε πολλά πεδία εκπαίδευσης της Λευκορωσίας.
"Η εκπαίδευση και η στρατολόγηση συνεχίζονται εδώ και αρκετούς μήνες. Το προσωπικό αναπληρώθηκε από αξιωματικούς, αξιωματικούς ενταλμάτων, λοχίες και στρατιώτες που υπηρέτησαν στις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και στις Ειδικές Δυνάμεις των υπηρεσιών επιβολής του νόμου της Λευκορωσίας"  γράφει η ουκρανική Pravda.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης