Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wells Fargo: «Βουτιά» 50% στα κέρδη δ' τριμήνου 2022, στα 2,9 δισ. δολ.

Wells Fargo: «Βουτιά» 50% στα κέρδη δ' τριμήνου 2022, στα 2,9 δισ. δολ.
Οι προβλέψεις για πιστωτικές ζημιές ήταν 957 εκατ. δολάρια το τρίμηνο, έναντι 452 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.
Πτώση των κερδών της κατά 50% για το τέταρτο τρίμηνο 2022 ανακοίνωσε η Wells Fargo, καθώς η αμερικανική τράπεζα συγκέντρωσε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έξοδα που σχετίζονται με το σκάνδαλο με ψεύτικους λογαριασμούς και αύξησε τα αποθεματικά ζημιών από δάνεια για πιθανή ύφεση.
Οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν πτώση 2,8% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.
Ο τέταρτος μεγαλύτερος πιστωτικός οργανισμός των ΗΠΑ ανακοίνωσε κέρδη 2,9 δισ. δολαρίων ή 67 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι 5,6 δισ. δολαρίων ή 1,40 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι προβλέψεις για πιστωτικές ζημιές ήταν 957 εκατ. δολάρια το τρίμηνο, έναντι 452 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι προβλέψεις για πιστωτικές ζημιές το τρίμηνο περιλάμβαναν αύξηση κατά 397 εκατ. δολάρια στην πρόβλεψη που αντανακλά κυρίως την αύξηση των δανείων, καθώς και ένα λιγότερο ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον, ανέφερε η τράπεζα.
Οι τράπεζες δημιουργούν κεφάλαια για τις δύσκολες ημέρες, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αποφασίζουν για τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων, σημειώνει το Reuters.
Η Wells Fargo εξακολουθεί να εργάζεται για να περιορίσει τις επιπτώσεις του εξαετούς σκανδάλου σχετικά με τις πρακτικές πωλήσεών της, το οποίο οδήγησε σε βαριά πρόστιμα και ένα ανώτατο όριο περιουσιακών στοιχείων που επιβλήθηκε από τη Fed στη δυνατότητα του δανειστή να επεκτείνει τον ισολογισμό του.
Συνολικά, τα μη επιτοκιακά έξοδα αυξήθηκαν σε 16,2 δισ. δολάρια από 13,2 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.
Στο τέταρτο τρίμηνο, η τράπεζα κατέγραψε λειτουργικές ζημίες ύψους 3,3 δισ. δολαρίων που σχετίζονται με δικαστικές υποθέσεις, αποκατάσταση πελατών και ρυθμιστικά θέματα που σχετίζονται με το σκάνδαλο σχετικά με τις πρακτικές πωλήσεων που εφάρμοζε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης