Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JP Morgan): Ισχυρές οι ΗΠΑ, προσοχή στον πόλεμο της Ουκρανίας - Κέρδη 11,1 δισ. δολ.το δ' τρίμηνο 2022

Dimon (JP Morgan): Ισχυρές οι ΗΠΑ, προσοχή στον πόλεμο της Ουκρανίας - Κέρδη 11,1 δισ. δολ.το δ' τρίμηνο 2022
Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 34,54 δισ. δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη της JPMorgan Chase για το δ΄τρίμηνο του 2022, με κέρδη 11,1 δισ. δολ. ή  3,57 δολάρια ανά μετοχή, αυξημένα κατά 7,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.
Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 34,54 δισ. δολάρια έναντι 29,25 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν έσοδα στα 34,35 δισ. δολάρια.
Οι μετοχές της τράπεζας, η οποία είναι η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ με βάση το ενεργητικό της, σημείωσαν άλμα κοντά στο 2% κατά την προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση της Παρασκευής.

Πλήγμα στα έσοδα επενδυτικής τραπεζικής

Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική μειώθηκαν κατά 57% σε ετήσια βάση στα 1,39 δισ. δολάρια, μια μεγάλη αστοχία σε σύγκριση με το consensus των 1,66 δισ. δολαρίων.
Οι επιχειρηματικές μονάδες της JPM - και συγκεκριμένα οι FICC sales & trading, Equities sales & trading και CIB Markets - έχασαν όλοι τους στόχους των αναλυτών για τα έσοδα.
Τα διαχειριζόμενα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν 20,31 δισ. δολ., πάνω από την εκτίμηση των 18,79 δισ. δολ.

Dimon: Παραμένει ισχυρή η αμερικανική οικονομία - Προσοχή στην Ουκρανία

«Η αμερικανική οικονομία παραμένει επί του παρόντος ισχυρή, με τους καταναλωτές να εξακολουθούν να ξοδεύουν πλεονάζοντα μετρητά και τις επιχειρήσεις να είναι υγιείς", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon.
«Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμη την τελική επίδραση των αντιδράσεων που προέρχονται από τις γεωπολιτικές εντάσεις, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία, την ευάλωτη κατάσταση των προμηθειών ενέργειας και τροφίμων, τον επίμονο πληθωρισμό που διαβρώνει την αγοραστική δύναμη και έχει ωθήσει τα επιτόκια σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς και την άνευ προηγουμένου ποσοτική σύσφιξη, τόνισε ο CEO της JP Morgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης