Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί θα αντεπιτεθούν στο Soledar - Αδύνατο να τo ανακαταλάβουν – 559 άμαχοι στην πόλη

Οι Ουκρανοί θα αντεπιτεθούν στο Soledar - Αδύνατο να τo ανακαταλάβουν – 559 άμαχοι στην πόλη
Θα χρειαστεί να στρατολογήσουν τεράστιο αριθμό ατόμων για να εισβάλλουν στη Soledar λέει Ρώσος στρατιωτικός
Είναι αδύνατο οι Ουκρανοί να ανακαταλάβουν το Soledar και αν επιχειρήσουν να αντεπιτεθούν, θα υποστούν κολοσσιαίες απώλειες υποστήριξε ο Vitaly Kiselev, Ρώσος στρατιωτικός από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk, τη στιγμή που το Κίεβο εκτιμά πως στην πόλη παραμένουν 559 άμαχοι, ανάμεσα τους και 15 παιδιά.
«Για αρκετές ημέρες οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, κατόπιν του προέδρου Volodymyr Zelensky, προσπαθούσαν να εισβάλλουν στο Soledar.
Οι προσπάθειες τους να επιτεθούν στο Soledar με ελαφρά οχήματα, οδήγησαν σε μεγάλες απώλειες.
Σήμερα δηλώνω ότι η επιστροφή του Soledar στον έλεγχο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι σχεδόν αδύνατη» ανέφερε μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Channel One ο Kiselev, ο οποίος εκτιμά πως οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν να προσπαθούν να αντεπιτεθούν.

Θα επιτεθούν ξανά

«Θα επιτεθούν ξανά διότι οι αρχές στο Κίεβο πρέπει να δείξουν στους «κυρίους» τους ότι δεν έχουν εγκαταλείψει το Soledar.
Σε αυτήν την περίπτωση θα υποστούν κολοσσιαίες απώλειες, όπως αυτές που έχουν ήδη υποστεί σε στρατιώτες και σε εξοπλισμό» τόνισε ο Kiselev, υποστηρίζοντας πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα χρειαστεί να στρατολογήσουν έναν τεράστιο αριθμό ατόμων για να εισβάλλουν στην πόλη.
«Προφανώς και μπορούν να ρίξουν ανέτοιμους, έφεδρους από την περιοχή του Kharkiv, π.χ. 10, 20, 30 χιλιάδες.
Αλλά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;
Παντού νεκροί» τόνισε ο Kiselev, ο οποίος αναφερόμενος στο γεγονός ότι το Κίεβο δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα την υποχώρηση των δυνάμεων του από το Soledar, είπε πως αυτό είναι μια πάγια τακτική των Ουκρανών, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν την απώλεια εδαφών και οικισμών.
«Αυτό συνέβη και όταν απελευθερώθηκαν Rubizhnoye, Severodonetsk και Lisichansk.
Είπαν ότι θα επιστρέψουν εκεί σε σύντομο χρονικό διάστημα» υπογράμμισε ο Kiselev.

Κίεβο: Αντιστεκόμαστε ακόμα

Και ενώ η ρωσική πλευρά υποστηρίζει πως οι δυνάμεις της έχουν θέσει υπό πλήρη έλεγχο το Soledar και ότι εκκαθαρίζουν τους τελευταίους θύλακες των Ουκρανών μέσα στον αστικό ιστό, το Κίεβο επιμένει ότι ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να αντιστέκεται.
«Η νύχτα στο Soledar ήταν θερμή, οι μάχες συνεχίστηκαν» υπογράμμισε σε ανάρτηση της στο Telegram η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Hanna Maliar, η οποία υποστήριξε ότι «ο εχθρός έχει ρίξει σχεδόν όλες τις κύριες δυνάμεις του στην κατεύθυνση του Donetsk και διατηρεί επιθετικότητα μεγάλης έντασης».
«Οι μαχητές μας προσπαθούν ηρωϊκά να κρατήσουν την άμυνα
Είναι μια δύσκολη φάση του πολέμου, αλλά θα κερδίσουμε.
Δεν υπάρχει αμφιβολία» υποστήριξε η Maliar.
1111.JPG
Παραμένουν στην πόλη 559 άμαχοι

Ουκρανοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως στην πόλη παραμένουν ακόμα 559 άμαχοι, ανάμεσα τους και 15 παιδιά.
Όπως αναφέρεται, ο πληθυσμός αυτός δεν μπορεί να αποχωρήσει από την πόλη.
Στο χθεσινό μήνυμα του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky ευχαρίστησε δύο στρατιωτικές μονάδες που κρατούν τις θέσεις τους στο Soledar και προκαλούν, όπως είπε, σημαντικές απώλειες στο ρωσικό στρατό.
Μάλιστα ο Zelensky δεσμεύτηκε ότι θα παράσχει όλα όσα χρειάζονται οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις που εξακολουθούν να αντιστέκονται στο Soledar και στο Bakhmut.
6555.JPG
222.JPG



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης